Xiaomi, Kilit Ekranındaki Güvenlik Açığını Kapatıyor

Xiaomi kilit ekranlarında yaşanan bir güvenlik açığı için önlem alıyor. Artık telefonların daha güvenli olması sağlanacak.

Xiaomi 2 1

Xiaomi akıllı telefonlarda kilit ekranında bir ufak güvenlik açığı diyebileceğimiz sorun vardı. Daha önce bu sorundan söz etmiştik. Aslında buna sorun da demek ne kadar doğru oldu bilmiyorum ama bir bug diyebilirim.

Kullanıcıların dikkatini çeken bu kısımda, kilit ekranının bir konuda işlevsiz kaldığını görüyorduk. Olayı tam olarak açıklayacağım ama bu konuda güzel haber olduğunu ekleyerek başlayalım. Kullanıcıların sorun olarak gördüğü kısım için güncelleme hazırlandığı ortaya çıktı ve hatta güncelleme için görüntüler de yayınlandı.

Bunu da Okuyun: MIUI 13 Dosya Yöneticisi Ortaya Çıktı

Xiaomi Telefonu Kilit Ekranı Açılmadan Kapatılmayacak

Kullanıcıların sorun olarak gördüğü kısım, telefonun kilit ekranının açılmasına gerek kalmadan telefonun kapatılabiliyor olması. Kullanıcılar telefonlarının kilidini açmadan akıllı telefonlarını kapatabiliyor.

Bu durum kullanıcılar için bir sıkıntı oluşturmuyor ama ya telefonunun çalınırsa ne olacak? Bu durumda telefonu çalan kişi kilit ekranını açmadan telefonu kapatabilir ve telefonu izleme uygulamalarını da engellemiş olur.

Zaten bu nedenle söz konusu özelliğe güvenlik açığı gözüyle bakılıyor. Aslında bu sadece Xiaomi akıllı telefonların sorunu değil. Birçok markanın akıllı telefonunda da aynı durum söz konusu. İşte bunun bir güvenlik açığı olduğunu düşünen Xiaomi, bu özelliği değiştirecek.

Kullanıcılar yeni güncelleme sonrasında güvenlik bölümüne girerek yeni özelliği aktifleştirebilecek.

Yeni özellik aktifleştirildiği zaman ise Xiaomi akıllı telefonlarda, kilit ekranını açamadan telefon kapatılamayacak. İlla ki kullanıcıların kilit ekranı şifresini girmesi ya da yüz kili artık ne kullanıyorlarsa bunu aşmaları gerekecek.

Güzel bir özellik olan güncelleme şu an kapalı betada yer alıyor. Kapalı beta güncellemesinin yayınlanması sonrasında MIUI 12.5 sürümündeki tüm cihazlar yeni özelliği almış olacaklar. MIUI güncellemesinin tamamlanmasını beklemek gerekecek.