Xiaomi Çok Ucuz Bir Akıllı Telefon Geliştiriyor

Xiaomi, fiyatı ile dikkat çekecek çok iddialı bir akıllı telefon geliştiriyor deniyor. Telefonun özellikleri neler olacak?

Xiaomi

Xiaomi’nin tarihini ve çıkışını anlattığımız bir yazımız vardı. Eğer o yazımıza denk gelmişseniz zaten bileceksiniz ama biz yine hatırlatalım. Xiaomi ilk etapta çok uygun fiyatlı akıllı telefonlar sundu. Marka o kadar uygun fiyatlı akıllı telefon modelleri sundu ki bir anda pazarın en geniş kapsamlı markalarından biri haline geldi. Hızla çapını genişleten marka, son dönemlerde ise çok ucuz akıllı telefonlar sunmuyor. Bunun yerine biraz daha üst segment modeller görüyoruz. Ama yeni iddialara göre Xiaomi bir kez daha bu konuda önemli bir adım atacak.

Marka yeniden uygun fiyatlı bir akıllı telefon hazırlamakta. Üstelik bu telefon son modeller arasında en uygun fiyatlı akıllı telefon modeli olabilir. İddialar ilginç ve dikkat çekici iddialar.

Bunu da Okuyun: Bir POCO Modeli için Daha MIUI 12.5 Güncellemesi Geldi

Xiaomi Telefonu İlk Etapta Hindistan için Sunacak

Paylaşılan bilgileri değerlendirdiğimiz zaman şunu görüyoruz ki telefon giriş seviyesi bir telefon olarak gelecek. Sadece 40-50 dolar gibi bir aralıkta satışa sunulacak olan akıllı telefon, Hindistan pazarında satışa çıkacak ve MediaTek işlemci ile gelecek.

Zaten bu fiyatla ülkemize gelirse de 1000 TL altında bir akıllı telefon olacak diyebiliriz. Yeni modelin, MediaTek işlemciden güç almasının dışında 6 inç üzerinde LCD ekranı olması ve çift kamera kurulumuyla beraber gelmesi bekleniyor.

40-50 dolar civarlarında fiyatı olan bir telefondan zaten çok yüksek bir özellik bekleyemezsiniz. Sadece ekranların bu fiyata tedarik edildiği bir dönemden söz ediyoruz. Şimdilik markanın söz konusu telefonu ne zaman sunacağına ilişkin bir detay yer almıyor. Bu konuda bir paylaşım olmadığı gibi telefonun Hindistan dışına çıkmasının bir ihtimalinin olup olmadığı da bilinmiyor.