Redmi Note 9T için MIUI 12.5 Geldi ve Sürpriz Yapıldı

Redmi Note 9T akıllı telefonları için çifte müjde. Hem MIUI 12.5 geldi hem de Android 11 güncellemesi geldi.

Redmi Note 9T

MIUI 12.5 için artık şunu söyleyebiliriz ki sürekli yeni detaylar paylaşacağız.  Sürekli yeni bir telefon için güncelleme haberini vereceğiz. Çünkü artık sona gelindi desek yeridir. Amiral gemisi serileri zaten güncellemeyi hızla aldı. Bir bir alt seriler için de haber gelmeye başladı. Son müjdemiz Redmi Note 9T akıllı telefon modeliyle ilgili oldu. Çok satan akıllı telefon MIUI 12.5 güncellemesine de kavuşmuş oldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 9 SE için MIUI 12.5 Sonunda Geldi

Redmi Note 9T ile MIUI 12.5 Artısı

Avrupa için yani global anlamda gelen güncellemenin önemli bir artısı da söz konusu. Güncelleme Avrupa için geldi ve doğrudan Android 11 ROM üzerinden geldi. Yani telefonların Android 11 aldığını da görmüş olduk.

Bir yandan MIUI 12.5 alacak bir yandan da Android 11 alacak akıllı telefonlarda tabii ki sürüm numarasında değişiklikler olacak. Telefonun sürüm numarası bu güncelleme sonrasında V12.5.2.0.RJEEUXM olarak değişecek.

İçerisinde bir Android güncellemesi de olması nedeniyle yayınlanan güncellemenin boyutu biraz daha yüksek olmuş diyebiliriz. Daha önce yayınlanan güncellemelerde genelde 500-600 MB gibi boyutlar olduğunu söylemiştik.

Bu güncellemede ise biraz boyut yükü olduğunu belirtelim. Bu güncellemede boyut 2.2 GB olarak değişti. Android sistem güncellemeleriyle beraber geliyor olması doğal olarak boyutun artmasına neden olmuş durumda.

İkinci partinin de resmi olarak başladığını gösteren Redmi Note 9T için MIUI 12.5 güncellemesinin çok kısa sürede tamamlanacağı açıklandı. Çünkü dediğimiz gibi güncelleme içerisinde Android sürüm dağıtımı da bulunuyor. Bu da demek oluyor ki güncelleme tam uyum içerisinde hızlı bir şekilde dağıtılacak. Yine de toplam kaç gün süreceği konusunda bir bilgi bulunmuyor.