Redmi Note 10 Pro RAM Yükseltme Özelliği Aldı

Redmi Note 10 Pro RAM genişletme özelliğinin yayınlandığı söyleniyor. Peki gerçekten böyle bir değişiklik yapıldı mı?

Redmi Note 10 Pro

Geçtiğimi gün Xiaomi’nin yeni bir özellik üzerinde çalıştığı konusunda sızıntılar olduğunu belirtmiştik. RAM genişletme ya da RAM yükseltme olarak geçen bu özellik için yeni bir görsel de gelmişti. Söz konusu özellik için MIUI 13 arayüzünde çıkış yapılacak deniyordu ama bugün öğrenilen bilgilere göre Redmi Note 10 Pro için RAM yükseltme özelliğinin kullanıma sunulduğu gözüktü.

Bir sızıntı olarak gözüken ve bir de görselin yer aldığı özellik söylenene göre MIUI 12.5 sürümüne verilen güncelleme ile kullanıma sunuldu. Bu özellikle beraber Redmi modeli ise çok daha güçlü hale gelmiş gibi gözüküyor.

Bunu da Okuyun: MIUI 13 RAM Genişletme Özelliği ile Gündemde

Redmi Note 10 Pro RAM Yükseltme ile Artı 2 GB RAM Kazanabilir

İlk olarak Çin için yayınlandığı söylenen özelliğin görsellerine göre RAM yükseltme için 2 GB gibi bir seçenek olacak. Akıllı telefonların mevcut olan RAM kapasitesi, dahili depolama birimi de kullanılarak 2 GB kadar artış gösterebilecek.

Paylaşılan ekran görüntüsünden anladığımız tam olarak bu. Tabii ki burada 2 GB ek RAM için depolama alanından kullanım olacağı için bellek performansının nasıl değişeceğini bilmiyoruz.

Sonuçta sanal RAM olarak kullanılacak olan miktarın bir performans artışı sağlayacağı kesin. Fakat bu performans artışı ne düzeyde olacak işte orasını bilmek şimdilik mümkün değil. Şu an özelliğin Çin sürümünde olduğu söyleniyor. Önce global sürümde görmek gerekecek.

Sonrasında değerlendirmeler yapılacak. Belki Çin sürümüne MIUI 12.5 sürümüyle beraber geldi ama global olarak özelliğin gelmesi için MIUI 13 sürümü beklenecek. Bunları bilemiyoruz. Şimdilik Redmi Note 10 Pro için geldiği söylenen özelliğin diğer telefonlarda da aynı şekilde mi çalışacağı ise zamanla ortaya çıkacak. Belki giriş modellerine gelmeyebilir ya da her seride kullanılan bir özellik olur.