MIUI Yeni Bir Gizli Mod Özelliği Getiriyor!

MIUI 13 ile yeni bir gizli mod bölümü geliyor. Bu bölüm ile kullanıcıların gizliliği konusunda önemli değişikler yapılacak gibi.

MIUI

MIUI güncellemeleri hız kazandı. Xiaomi adeta MIUI 12.5 sürümünü bekliyormuş desek yeridir. Gelen güncellemeler sonrasında 12.5 sürümünün üzerine o kadar önemli özellikler eklendi ki adeta 13 sürümünden önce bir ön hazırlık yapılmış oldu. Şimdi de yeni bir gizli mod özelliği ortaya çıktı. Fakat bu gelecek olan gizli mod özelliği diğerlerine göre çok daha iyi olacak.

Telefonda güvenliğimizi bir üst seviyeye taşıyacak olan mod, bazı işlerin değiştirilmesini de sağlamış olacak. Peki yeni modla beraber neler değişiyor?

Bunu da Okuyun: MIUI Bildirim Sistemi için Güzel Bir Yenilik Ortaya Çıktı

MIUI Yeni Gizli Mod ile güvenliği Maksimum Seviyeye Çıkaracak

Gizlilik bölümü için ortaya çıkan yeni özelliğe göre, konum, kamera ve mikrofon izinleri tek bir kontrol menüsü üzerinden kolayca kontrol edilebilecek.

Yeni modu açtığınız zaman, hangi uygulamalara konum, kamera ve mikrofon izinlerini vermişseniz verin tüm bu izinler siz moddan çıkıncaya kadar askıya alınacak.

Tüm uygulamalara verilecek olan izinlerin ortadan kaldırılmış olması, kullanıcıların izlenmesinin de önüne geçecek.

Kullanıcılar istedikleri zaman bu izinleri geri verebilecekler. Tamamen kullanıcı kontrolünde olan bir sistemden söz ediyoruz. Gizlilik sorununu tamamen ortadan kaldıracağı düşünülen modun yeni bir menüyle beraber geleceği de söyleniyor.

Şimdilik beta sürümü olarak kapalı beta üzerinden ortaya çıkan yeni özelliğin, geliştirmeye devam edeceği de söylenmekte. Geliştirmelerin MIUI 13 ile beraber tamamlanacağı da iddia edilmekte.

Yani globalde söz konusu özelliği görmek için 13 sürümünü beklemek gerekiyor. 13 sürümünde daha çok değişiklik göreceğiz gibi. Şimdiye kadar gördüklerimiz ve en son gelen bu gizlilik bölümü bile iddiasını ortaya çıkarmış durumda. Görünen o ki çok ama çok iddialı bir arayüze hazır olalım. Beklentilerimizin çok üzerinde gelişmeler ortaya çıkmaya başladı.