MIUI, Ters Kablosuz Şarj için Güncelleme Alıyor

MIUI 12.5 sonrasında kablosuz ters şarj özelliği için de değişiklik geleceği ortaya çıktı. Nasıl bir değişiklik olacak?

MIUI 12.5

MIUI 12.5 sonrasında gelen betalar, yeni işletim sisteminin galeri bölümüne ağırlık verdiğini göstermişti. Anlamıştık ki Xiaomi galeri kısmını baştan sona şekilde değiştirmese de çok önemli yenilikler ekleyecek. Güncellemeler bir yandan devam ediyor. Bu da demek oluyor ki yeni özellikler de gelmeye devam edecek.  Zaten öyle de oluyor. Her yeni sürümde yeni bir özellik görüyoruz. MIUI 12.5 için gelecek yeni bir beta güncellemesinde de bu kez kablosuz ters şarj özelliği için önemli bir güncelleme geleceğini gördük.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Lite, AMOLED Ekran Sorunuyla Gündeme Gelmeye Başladı

MIUI Güncellemesi ile Kablosuz Ters Şarj Nasıl Değişecek?

Yeni güncelleme sonrasında destekli olan Xiaomi akıllı telefonlarda kablosuz ters şarj menüsünün değiştiğini göreceğiz. Pil kısmında bir kontrol butonu olarak değil de artık kablosuz ters şarj bölümünün ayrı bir bölüm olarak sunulduğunu göreceğiz. Bu bölümde kablosuz ters şarj özelliği için ek alanlar ve daha detaylı animasyonlar olacak. Kullanıcılar özelliği açıp kapatmakla kalmayacak.

Aynı zamanda özellik için sınırlar da belli olacak. Şarj hızı ne kadar olacak ya da ne kadar süre boyunca şarj edecek gibi kısımları ayarlayabileceksiniz. Bu düzenleme menüsü çok önemli bir avantaj olarak gösterilebilir çünkü sonuçta bu kısımda yer alan şarj, akıllı telefonunuzun şarjını kullanıyor.

Yani diyelim ki bir kulaklığı şarj ediyorsunuz. Bu durumda telefonunuzdan şarj yemiş oluyorsunuz. Sınırları kendinizin belirlemesi ne kadar şark yiyebileceğinizi de kendinizin belirlemesi demek oluyor.

Güncelleme ile gelecek olan özellik tabii ki ters kablosuz şarj destekli Xiaomi telefonlar için geçerli olacak. Bu özelliğin tüm cihazlara ulaşması ise biraz zaman alacaktır. MIUI 12.5 dağıtımından sonra gelecek bir güncellemede bu sistem ortaya çıkar diye düşünüyoruz. Şu an görüntüler beta testlerinden alınmış olan görüntüler.