MIUI Pioneer Group Nedir? MIUI’da Ne Değişecek?

MIUI Pioneer Group ile yapılacak olan çalışmalarını duyurdu. Nasıl bir çalışma yapılacak? Markanın buradaki amacı ne?

MIUI Pioneer Group 4

MIUI arayüzü, Android tabanlı en başarılı arayüzler arasında geliyor. Belki Samsung’un arayüzü ile beraber başı çektiğini bile söyleyebiliriz. Arayüz gerçekten başarılı buna şüphe yok ama çok fazla cihaza sunuluyor. POCO, Xiaomi ve Redmi modellerine gelen arayüz haliyle zaman zaman sorunlarla gündeme gelebiliyor. Son zamanda ise kullanıcıların bu yönde şikayetleri biraz artmaya başladı. Xiaomi ise çözüm olarak MIUI Pioneer Group oluşumunu sundu.

Aslında geçtiğimiz haftalarda bir söylentiden ibaret olan bu grup hakkında bilgi vermiştik. Şimdi ise grubun adı belli oldu ve ne iş yapacakları da ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Watch Revolve Active Tanıtım Tarihi Açıklandı

MIUI Pioneer Group Tam Olacak Ne Yapacak?

Yeni kurulan grup, kullanıcıların şikayetlerini inceleyecek. Kullanıcılar MIUI sürümünde nasıl bir sıkıntı yaşıyor ya da en çok şikayet edilen konu ne gibi sürekli incelemeler yapılacak. Yapılan bu incelemelere göre ise çözümler oluşturulacak.

Arayüzde yaşanan sıkıntıları gidermek adına grubun sürekli olarak çalışması söz konusu olacak. Tespit edilen sorunları ve çözülen sorunları ise doğrudan grup tarafından öğreneceğiz.

Grup bu konuda tespit edilen ve çözülen sorunları resmi forum hesabından sürekli olarak yayınlayacak. Bu şekilde kullanıcıların daha sorunsuz bir MIUI arayüzüne ulaşması sağlanacak. Arayüz ne kadar sorunsuz ve ne kadar yüksek performans verecek olursa, o kadar müşteri memnuniyeti demek.

MIUI Pioneer Group için kalıcı olarak devam edecek bir çalışma mı düşünülüyor bunu tam olarak bilmiyoruz. Şimdiden büyük oranda beğeni toplayan projenin kalıcı olacağını ve her sürümde görev alacak bir ekibi göreceğimizi düşünüyorum.

Yine de bir süre daha Xiaomi geliştirici ekibinin açıklamalarını takip edelim. Yeni sistem hakkında gelişmeler ve düzeltilen hatalar paylaşılmaya başlayınca, bizim de daha fazla detay alma şansımız olacak. Amaç hatasız MIUI ile daha yüksek kullanıcı memnuniyeti.