MIUI Güncellemesiyle Fotoğraf Düzenleme Özellikleri Değişti

MIUI güncellemesi sonrasında galeri bölümünde yepyeni bir kişi kaldırma özelliği kullanılacak. İşte yeni kullanım.

MIUI güncellemesi

MIUI 12.5 sürümüne gelen mini güncellemelerde, galeri bölümü güncellemelerinin farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Fotoğrafların daha detaylı gruplanması, kullanım kolaylığı sağlayan menü değişiklikleri falan derken bu kez resim düzenleme özellikleriyle ilgili bir yenilik yapıldı.

Bu yenilikle beraber galeriyi sanki eksiksiz bir multimedya editörü olarak kullanmak mümkün olacak. Fotoğraf düzenlemeleri için yardımcı programlara olan ihtiyacın da hızla azaldığını göreceğiz. Peki, yeni özellikler neler?

Bunu da Okuyun: Xiaomi, MIUI Global Sürümde Yer Alan Hataları Düzenleyeceğini Açıkladı

MIUI, Galeri Bölümüne Daha Gelişmiş Kişileri Sil Özelliği Geldi

MIUI galeri bölümüne gelen güncelleme sonrasında artık resimlerde yer alan kişileri silmek daha kolay bir hal alacak. Öncesinde resimlerden kişi kaldırmak gerektiği zaman, kaldırılacak alanı renklendirmeniz gerekiyordu. Yani kişileri kaldırmak biraz daha zordu.

Yeni güncelleme sonrasında yapay zeka fotoğraflarda yer alan insan siluetlerini yani kişileri tanıyabiliyor. Ayrı ayrı silme işlemi yapabiliyor ya da düzenlemeleri gerçekleştirebiliyorsunuz.

Peki Kişileri Sil Aracı Nasıl Kullanılıyor?

Kişileri kaldır aracının yeni halini kullanmakta oldukça basit. Birkaç farklı işlemle bu adamları gerçekleştirmeniz mümkün olacak. Yapacaklarınız;

Galeri uygulamasına gelen son güncelleme sonrasında aktif olan sistem şu an için her Xiaomi akıllı telefonda kullanılmıyor.

MIUI güncellemesi tüm cihazlara ulaşsa da özellik her telefonda kullanılamayacak. Fakat hangi telefonda bu özellik olacak hangi telefonda olmayacak şu an için net bilemiyoruz. Muhtemelen yapay zeka artısı olan işlemcileri kullanan modellerde söz konusu özellik olacaktır.