MIUI Bildirim Sistemi için Güzel Bir Yenilik Ortaya Çıktı

MIUI bildirim sistemi için güzel bir değişimin yolda olduğunu gördük. Yeni bildirim özelliği nasıl çalışacak?

MIUI bildirim sistemi

MIUI bildirim sistemi için bazı yenilikler olduğu biliniyor. MIUI 12.5 arayüzünde çok önemli bir değişim görmedik ama görünen o ki bir sonraki sürümde önemli değişiklikler bizimle olacak. Bu noktada ilk değişim ise bildirim kısmında olacak. Daha önce söyledik mi hatırlamıyorum ama MIUI 13 sürümünde bildirimler için farklı bir menü düzeni yapılacak deniyordu.

Menüler kendi arasında gruplanacak ve bu gruplama sayesinde de kilit ekranında bile kontrol çok kolay olacak deniyordu. İşte bu gruplamanın nasıl çalışacağı ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun:  Xiaomi’nin 13 Yeni Telefonu Ortaya Çıktı

MIUI Bildirim Sistemi için Önemsiz Mesaj Bölümü

Görüntülere baktığımız zaman gördüğümüz şu ki önemsiz olan bildirimler artık bir grup içerisine alınacak. Önemsiz bildirimler grubu, gerekli etkileşimin olmadığı önemsiz bildirimlerin tek satır içerisinde görüntülenmesini sağlayacak.

Bu kısımda biriken bildirimleri görüntülemek için ise kullanıcıların buraya tıklaması yeterli olacak. Tıkladığınız zaman olan tüm bildirimler de altı altına sıralanacak şekilde dizilecek. Artık cevap vereceğinizi ya da direkt sileceğinizi siz seçeceksiniz.

İşleri çok daha kolaylaştıracağını anladığımız yeni bildirim sisteminin önemli mesajlar için de gruplama özelliğinin olacağını düşünüyorum. Burada MIUI bildirim sistemi değişikliklerinin hangi sürümde geleceği ise net değil. MIUI 12.5 sonrasında gelen herhangi bir güncellemede değil de MIUI 13 sürümünde değişikliklerin gelmesi söz konusu olabilir.

Özellikle Global sürümde bu değişiklikleri görmek için yeni sürümü beklemek lazım gelecek. MIUI 13 tüm bu değişiklikleri sunacak olursa, o zaman şunu söyleyebiliriz ki çok çok daha iddialı bir arayüz sürümü bizimle birlikte olacak. Tabii ki bir şeyler için kesin konuşamayız ve işin sonunda Xiaomi’nin açıklamalarını beklememiz gerekiyor. Resmi açıklamalarda, bu özellik olacak olursa mutlaka üzerinde durulacaktır.