MIUI 8 ile Gelen Harika Özellik Geri Dönüyor

MIUI 8 ile kullanılan performans modu özelliği geri dönüyor. Bu sefer hangi işletim sisteminde nasıl bir özellik göreceğiz?

MIUI 8

Xiaomi kararlı bizlere iyi haberler vermeye devam edecek. Markanın müjdeleri peşi sıra sıralanıyor. İlk olarak MIUI için bir güzel düzenleme haberinin verilmesi ve sonrasında ise hataların tamamen giderileceğinin söylenmesi bir hayli dikkat çekmişti. Şimdi ise MIUI 8 sürümünde yer alan ve açıkçası sevdiğimiz özelliklerden birisinin geri getirileceği ortaya çıktı. Bu sefer beklentilerimiz de yükseldi.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 5G Türkiye Fiyatı Belli Oldu

MIUI 8 Serisinde Yer Alan Performans Modu Özelliği Geri Dönecek

İlk olarak 8 sürümünde uygulanan özelliklerden birisinin geri döneceği konusunda bilgi verildi. Bu özellik performans modu ayarlama olarak geçiyordu. Kullanıcılar isterlerse dengeli mod, isterlerse performans modu arasında geçiş yapabiliyorlardı.

Dengeli mod seçildiği zaman kullanıcılara en uzun süre pil dayanma süresi sunmak adına uygulamalar optimize ediliyordu ve telefon genel kullanıma göre ayarlanıyordu.

Bu şekilde telefonun daha uzun süre kullanılması sağlanıyordu. Tıpkı Windows işletim sisteminde yer alan güç modları gibi düşünün. Bir diğer mod ise performans modu olarak öne çıkıyordu.

Performans modu açıldığı zaman ise telefon tam olarak performans vermesi adına ayarlanıyordu. Donanımların gücünün tam olarak kullanılması ve gereksiz olan, telefona ağırlık veren geçişler gibi özelliklerin kapatılması sağlanıyordu.

Bu şekilde güç isteyen oyunlarda ve uygulamalarda da daha iyi performans elde edebiliyordunuz. İşte bu modları geri döndürecek olan marka, yeni cihazlarıyla çok daha iyi bir performans modu deneyimi sunacak.

MIUI 8 özelliğinin MIUI 12.5 içerisinde ise yer alması, yani bu seriye eklenmesi beklenmiyor. Söz konusu özellik bir sonraki arayüz olan MIUI 13 serisine eklenecek. MIUI 13 serisi için de çok zaman kalmadığını düşünecek olursak, yakında daha iyi sürprizler de göreceğiz gibi duruyor. MIUI 13 daha çıkmadan bu ve bunun gibi daha birçok haberle karşılaşacağımıza eminim.