MIUI 13 RAM Genişletme Özelliği ile Gündemde

MIUI 13 arayüzüyle beraber RAM genişleme adı verilen bir özelliğin geleceği iddia edildi. Yeni özellik tam olarak ne sağlar?

MIUI 13

MIUI 13, Xiaomi’nin en çok beklenen arayüzlerinden biri oldu. MIUI 12 sürümünde elde edilen başarı sonrasında, yeni sürüme daha fazla ilgi duyurulmaya başlandı. Çünkü Xiaomi’nin bu sefer çok çok daha iyisini başaracağı düşünülüyor. Umutlar çok daha fazla. Bir yandan da yeni sürüme ait olduğu söylenen sızıntılar ortaya çıkıyor. Açıkçası her sızıntı da yeni sürümün çok daha iyi olacağına olan inancımız da artıyor.

Eğer iddialar doğruysa ve bu söylenen özellikler gelecek olursa, o zaman Xiaomi akıllı telefonları bir hayli zenginleşecek ve rakiplerini yazılım artısıyla da üzecek gibi durmakta. Daha önce gizlilik modu adı verilen bir modun ortaya çıktığından söz etmiştik. Şimdi ise daha kapsamlı yeni bir özellik gözüktü.

Bunu da Okuyun: MIUI Yeni Bir Gizli Mod Özelliği Getiriyor!

MIUI 13 RAM Genişletme Özelliği Gelecek mi?

Kapalı betanın kaynak kodları içerisinde bulunduğu ve bir görseli ortaya çıktığı söylenen sızıntıya göre, söz konusu arayüzde RAM genişletme adı verilecek bir sistem olacak.

Görseller gerçekse bu sistem sayesinde telefonların depolama hafızası istenildiği durumlarda RAM genişletmek için de kullanılabilecek. Görselde gözüken ek 1 GB RAM olarak kullanılacağı. Bu şekilde de telefonların ihtiyaç duydukları yüksek performansı almalarının sağlanacağı iddia ediliyor.

RAM genişletme sistemi gerçekten gelecek olursa ve bu şekilde çalışacak olursa, o zaman Xiaomi telefonların fark yarattığını göreceğiz. Fakat altını çize çize söylememiz gereken bir başka kısım daha var.

O da şu ki bunlar şu an için sadece iddia. Bazı geliştiriciler tarafından paylaşılmış olan iddialar. Görseller falan da var ama kesinlikle Xiaomi tarafından herhangi bir doğrulama yapılmış değil. Doğrulama yapılmadan da MIUI 13 serisinde yer alacağı söylenen bu özelliği kesin olarak göreceğimizi söyleyemiyoruz.

Exit mobile version