İki Önemli Model için MIUI 12.5 Güncellemesi Yayında

MIUI 12.5 güncellemesi için bir iyi haber daha geldi. Bu sefer iki model birden güncelleme aldı. İşte güncelleme alan cihazlar.

MIUI 12.5

MIUI 12.5 güncellemelerinde sıra değişmeye başladı. Sürpriz modellerde peşi sıra güncellemeler almaya başladı. Mi 9 serisine kadar inen güncellemeler, sürpriz bir seri için daha geldi. Üstelik sürpriz bir model için hem Android 11 güncellemesi geldi hem de MIUI 12.5 güncellemesi geldi. Peki bu modeller hangileri?

Beklenenden erken bir şekilde güncelleme alan iki modele ve yayınlanan güncellemenin ayrıntılarına geçelim.

Bunu da Okuyun: POCO X3 Pro Kullanıcılarına MIUI 12.5 Müjdesi

Xiaomi Mi Note 10 için MIUI 12.5 Güncellemesi Geldi

Güncelleme alacak olan yeni cihaz serisi Xiaomi Mi Note 10 serisi oldu. Temel model zaten Android 11 güncellemesi almıştı. Bunun dışında Pro modelinde de güncelleme alındığını görmekteyiz.

Pro modelde de temel modelde de artık akıllı telefonlar Android 11 işletim sistemini çalıştıracak. İki sürüm için de yayınlanan global güncellemenin sürüm numarasının aynı olduğunu da ekleyelim.

Sürüm numarası iki akıllı telefonda da güncelleme sonrasında V12.5.1.0.RFDMIXM olarak değişecek. Global olarak yayına açılan güncellemenin boyutuna gelince, Pro model için 2.9 GB gibi bir boyut görmekteyiz. Bu boyutun yüksek olmasının nedeni tabii ki Android 11 güncellemesi. 

Diğer akıllı telefon modellerinde de Android 11 güncellemesi yayınlandığı zaman MIUI 12.5 ile beraber boyutun 2 GB üzerine çıktığını görüyoruz. Bu çok sürpriz bir durum değilmiş gibi gözüküyor. Bundan sonra gelecek olan güncellemelerde de Android 11 verilen serilerde 2 GB üzerinde dosya boyutlarını beklememiz gerekecek.

Global güncellemenin cihazınıza gelmesi için ise 1 hafta kadar beklemenizi öneriyorum. Sıralamaya göre güncellemeyi hemen de görebilirsiniz 1-3 hafta içerisinde de görebilirsiniz. Ama çok bekletilmeyeceğini düşünmekteyim.