Xiaomi Yeni Bir Şarj Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Xiaomi yeni bir şarj sistemi üzerinde çalışıyor. Akıllı telefonlar 120W hızlı şarj ile şarj olabilir. İşte bilinenler.

Xiaomi

Xiaomi, akıllı telefonlarında gelişmiş bir şarj teknolojisi sunma konusunda en kararlı firmalardan birisi. Markanın henüz Mi 11 modellerinin tanıtımında yeni bir pil sistemi sunduğunu biliyoruz. Xiaomi Mi 11 Pro modelinde yer alan bu pil teknolojisinde silicon Oxygen bataryalar kullanılmıştı.

Bu sistem sayesinde hızlı şarj desteği 67W seviyesine kadar çıkış göstermişti. Şarj teknolojisi için atılan bu adımın ise aslında hiçbir şey olduğunu öğrendik. Çünkü marka yeni bir şarj sistemi üzerinde daha çalışıyor ve bu kez iddiası çok daha fazla.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Book Pro X için Tanıtım Tarihi Gözüktü

Xiaomi Yeni Şarj Sisteminde Neler Sunulacak?

Weibo’da paylaşılan iddialara göre yeni akıllı telefonlarda kullanılacak olan bu sistem sayesinde, bataryaların 120W hızlı şarjı desteklemesi sağlanacak. Bunun için akıllı telefonlarda çift batarya sistemine geçiş yapılabileceği konusunda iddialar var.

Çift bataryaya geçiş yapılmasıyla beraber paralel şarj sistemi olarak bilinen yeni teknolojiye geçilecek ve telefon toplamda 120W değeriyle şarj olabilecek. Yeni şarj sisteminin hangi akıllı telefonlarda olacağı bilinmiyor.

Bu çok basit bir teknoloji değil. 120W hızlı şarjı desteklemek için telefona ek özellikle eklemek gerekebilir. Diğer taraftan kullanılacak olan işlemcilerin de bunu desteklemesi gerekiyor.

Muhtemelen Snapdragon son seri tercihi yapılır ve o uyum sorunu da ortadan kaldırılır. Mi 12 serisi akıllı telefonlarda bu sistem gelir mi derseniz ihtimal var deriz.

Böyle bir geliştirme üzerinde çalışmaların başlaması bile Xiaomi’nin işi ciddiye aldığını ve hedefini buraya koyduğunu kanıtlamakta. Mi 12 modeli için iddialar gelmeye başladığı zaman yeni şarj sisteminin gelip gelmediğini kontrol edeceğiz.

Bu konuda Xiaomi’nin de ek bir açıklaması olursa yine onu da sitemizde paylaşırız.