Xiaomi, Yeni Bir Kamera Sistemi Daha Hazırlıyor

Xiaomi yeni kamera sistemi için patent başvurusunda bulundu. Yeni kamera sistemi nasıl çalışacak? Peki hangi akıllı telefonda kullanılıyor olacak?

Xiaomi

Xiaomi kamera sistemlerini değiştirecek. Bu konuda kararlı olan bir marka. Kamera kısmında daha önce ekran altında bir kamera kullanılmış ve değişime adım atılmıştı. Sonra arka kamera kısmında 108 MP değerinde geniş lensli kameralar kullanılmıştı. Yavaş yavaş kamera konusunda değişikliklere adım atılırken, bir yandan da yeni teknolojiler için patentler paylaşılmaya başlandı.

İşte şimdi bu patent görsellerine bir yenisi daha eklendi. Yeni gelen patent görselleri, bu kez çok daha farklı bir kamera sisteminin işaret edildiğini gösteriyor. Tasarım açısından çok daha farklı bir kamera ve donanımsal açıdan da daha farklı yeteneklere sahip bir kamera olacak. Bu kameranın nasıl bir sistemle geleceği ise patent görsellerinde net olarak anlaşılıyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 8 2021 Modeli mi Geliyor?

Xiaomi, Açılır Kapanır ve Dönebilen Bir Kamera Sunacak

Marka akıllı telefonlarında hem açılır kapanır bir kamera kullanacak hem de dönebilen bir kamera kullanacak. Açılır kapanır olarak sunulmasını sağlayan kameranın kızaklı yapısı olacak.

Telefonun ekranı aşağı doğru kaydırılabilecek ve bu kaydırma sonrasında kamera açığa çıkacak. Kameranın ortaya çıkmasından sonra, istenildiği durumda kamerayı 180 derece çevirmekte mümkün olacak.

Kameranın 180 derece çevrilmesinin ana nedeni ise söz konusu kameranın arka kamera olarak kullanılabilir olacağı. Ekranı kaydırdıktan sonra ön kamera olarak kullanım sunulacak ve kamera arkaya çevrildiği zaman ise arka kamera olarak kullanılabilecek.

Bu söz konusu kameranın selfie çekimleri için önemli bir avantaj olduğunu gösteriyor. Kameranın bu şekilde kullanılması telefonun biraz daha kalınlaşmasına da neden olmakta.

Şimdilik bu kamera sisteminin hangi akıllı telefonla geleceği kısmında bilgi yok. Fakat bu sistemi barındıracak olan telefonun amiral gemisi bir akıllı telefon olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Belki de üst segment akıllı telefonların özel bir versiyonu da olabilir.

Exit mobile version