Xiaomi Onarım Modu Özelliği Ortaya Çıktı! Büyük Bir Sorunu Çözüyor

Xiaomi onarım modu özelliği ortaya çıktı. Bu özellik kullanıcılara nasıl bir artı sağlayacak? Beklentiler neler?

Xiaomi onarim modu 2

Xiaomi, MIUI 12.5 temel güncellemesinde olan yeniliklerle işi bitirmeyeceğini açıklamıştı. MIUI 12.5 üzerine daha fazla özellik ekleneceği ve bunun belli bir zaman sıralaması ile yapılacağı söylenmişti. İşte bir bir yeni özellikler görmemizin ana nedeni de bu. Şimdi de bu konuda Xiaomi onarım modu ortaya çıktı.

Güncelleme alacak olan tüm telefonlara eklenecek olan bu özellik, çok büyük bir sorunun da ortadan kaldırılmasını sağlayacak. Detaylara geçelim de sizi daha fazla meraklandırmayalım.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Pro 5G ve Redmi Note 10 Ultra için Razer Ortaklığı Duyuruldu

Xiaomi Onarım Modu, Telefonunuza Ekstra bir Gizlilik Sağlayacak

Yeni özellik sayesinde akıllı telefonunuzda yeni bir mod göreceksiniz. Onarım modu olarak geçen bu mod, tüm verilerinizin korunmasını sağlayacak. Kısa mesajlarınız, videolarınız, fotoğraflarınız ve hatta belgeleriniz. Tüm dosyalarınız koruma altına alınacak.

Sizden habersiz, yani koyacağınız güvenlikten başka kullanıcı bu verilere erişemeyecek. Telefon ise yeni bir bağımsız hesap oluşturacak. Telefonunuzu teknik servise verirken bu moda geçmeniz yeterli olacak.

Bu sayede teknisyenlerin hiçbir bilginize erişemeyeceğini göreceksiniz. Sadece telefonunuz için oluşturulan bu onarım modu hesabına erişim olacak. Bir nevi teknisyenlerin test edecekleri ek bir hesap olmuş olacak.

Kişisel verilere olan erişimi engelleyecek olan mod sayesinde, telefonunuzu tamire götürmeden önce tamamen sıfırlamanız gerekmeyecek. Ekstra bir güvenlik sunulmuş olacak.

Xiaomi onarım modu özelliği MIUI 12.5 V21.5.22 ile beraber gelecek gibi gözüküyor. Modun güvenlik önlemleri konusunda detayları ve ne zaman tüm cihazlar için yayınlanacağı gibi konuları bekleyip görmek lazım.

Şu an söz konusu mod için Çin sürümde kullanım imkanı başlamış durumda. Fakat global sürüm için biraz daha zamana ihtiyaç var gibi duruyor. Bu süre ne kadar uzun olacak onu yakında göreceğiz.