Xiaomi Mi Note 10 Lite için MIUI 12.5 Güncellemesini Alıyor

Xiaomi Mi Note 10 Lite modelleri için beklenen güncelleme karşımızda. Telefon sonunda MIUI 12.5 sürümünü almaya başladı.

Xiaomi Mi Note 10 Lite

MIUI 12.5 için artık işlerin hızlanmasının zamanı geldi. Yaza girdik ve güncellemeler için de yayın zamanı gelmeye başladı. Xiaomi zaten iki gündür bu konuda iyi haberler veriyor. Önce Mi 9 için MIUI 12.5 açıklaması yapılmıştı. Bunun ardından Mi 9T Android 11 belli kullanıcılar için yayınlandı. Şimdi de Xiaomi Mi Note 10 Lite için MIUI 12.5 geldi.

Bu kez yayınlanan güncelleme global sürüm güncellemesi olduğu için daha da iyi bir haber almış olduk. Peki sürüm numaramız nasıl değişti? Güncelleme konusunda atılan adımın detayları nasıl?

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 9T Android 11 Güncellemesini Almaya Başladı

Xiaomi Mi Note 10 Lite Güncellemesi Sürümü Yeniledi

 

Global olarak gelen güncellemenin sürüm numarası da global olarak gözüküyor. Güncellemeyi aldığı zaman cihazların versiyonu V12.5.1.0.RFNMIXM olarak yenilenecek.

Sürüm numaralarının değişmesi bir yana güncellemenin belirlenen tüm global MIUI 12.5 özelliklerini Xiaomi Mi Note 10 Lite akıllı telefonlarına eklediğini göreceğiz.

Fakat burada bir hatırlatma girmek gerekiyor. Şu sürüm numarasını değerlendirdiğimiz zaman görüyoruz ki yayınlanan bu güncelleme, şimdilik kararlı betada.

Kararlı beta tamamlanacak ve sonrasında belli bölgeler için final sürüm verilecek. Hepsinde beklenen stabillik sağlanırsa, yani sorun çıkmaz ve performans sıkıntısı yaşanmazsa, güncelleme tüm kullanıcılara gelecek.

Kararlı beta ya da son beta olarak lanse edebileceğimiz bu sürümün, ne zaman tamamlanacağı ve herkes için dağıtımın ne zaman başlayacağı açıklanmadı.

Ama kararlı beta dağıtımından sonra süreç çok uzun tutulmuyor. Genelde 1 ya da 2 hafta içerisinde güncelleme gelmiş oluyor. Zaten başta Türkiye’de güncellemenin dağıtılmasını bekliyoruz. Bu da ülkemizdeki kullanıcıların final sürümünü daha hızlı alacağını işaret ediyor.