Xiaomi Mi 9T Android 11 Güncellemesini Almaya Başladı

Xiaomi Mi 9T modeli için Android 11 güncellemesinin geldiği açıklandı. Güncelleme şimdilik hangi kullanıcılara ulaştı?

Xiaomi Mi 9T

Eski amiral gemisi modelleri arasında popüler serilerden biri olan Xiaomi Mi 9T akıllı telefonları için güzel haberler gelmeye devam etmekte. Daha önce Mi 9 akıllı telefonu için güzel bir güncelleme haberi gelmiş ve telefon MIUI 12.5 yükseltmesini almıştı. Şimdi ise 9T modeli için Android 11 güncellemesinin yayınlanmaya başladığı duyuruldu.

Bu da sevindirici bir gelişme olarak kayda geçmiş oldu çünkü söz konusu işletim sistemi güncellemesi, henüz hala en güncel amiral gemisi akıllı telefonlarına sunulmaya devam ediyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 9 için MIUI 12.5 Yayına Açıldı! Güncelleme Detayları

Xiaomi Mi 9T için Android 11 Müjdesi

Yeni güncelleme, şimdilik sadece pilot kullanıcıları için sunulmuş durumda. Yani dar bir kullanıcı kitlesinde testlerin yapıldığı güncelleme olarak görebiliriz. Belirlenen kullanıcı sayısı kaç ya da bu dağıtım ne kadar süre sonra herkese açık konuma gelecek gibi bilgilere ulaşamadık.

Zira bu bilgileri Xiaomi kanadı da açıklamadı. Xiaomi Mi 9T akıllı telefon modelinde muhtemelen yeni sürümle beraber bazı testler yapılacak. Testlerin sonucunda çökme sorunları ya da donma sorunları gibi sorunlar yaşanmazsa, bu durumda yeni güncelleme doğrudan son kullanıcıya yani tüm 9T kullanıcılarına aktarılmış olacak.

OTA aracılığıyla sunulan güncellemenin versiyon numarası ise V12.1.2.0.RFJMIXM olarak yayınlandı. Şimdilik pilot kullanıcılarda olan güncelleme neyi, nasıl ve ne kadar değiştirdi bunu net olarak söyleyemeyiz.

Bunun için bir güncelleme sürüm notu yayınlanması gerekiyor. Son kullanıcılara güncelleme ulaştığı zaman tüm değişiklikler ve yapılmışsa özelleştirmeler için sürüm notları yayınlanacaktır. Yayınlandığı zaman sürüm notlarının üzerinden geçeceğiz ve yeniliklere de daha yakından bakacağız.

Tüm bu geliştirmeler dışında MIUI 12.5 sürümünün dağıtımının da hızla devam ettiğini ve 9 serisine sıranın geldiğini ekleyelim.