Xiaomi Mi 9 için MIUI 12.5 Yayına Açıldı! Güncelleme Detayları

Xiaomi Mi 9 akıllı telefon modeli için MIUI 12.5 güncellemesi geldi. Telefon bir kez daha güncelleme almış oldu.

Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9 akıllı telefonu, Xiaomi için amiral gemisi akıllı telefonlardan bir tanesi. Mi 8 serisinde elde edilen başarının devam ettirileceği düşünülen akıllı telefon, döneminde biraz sönük kalmış olsa da hala Xiaomi’nin destek verdiği modellerden biri. Bunu nereden anlıyoruz çünkü marka Xiaomi Mi 9 için MIUI 12.5 güncellemesini de sundu.

Bu demek oluyor ki 2 yıllık akıllı telefon güncelleme desteği almaya devam edecek. Telefonun bu zamana kadar zaten birçok güncelleme aldığını gördük. Muhtemelen MIUI 13 için de güncelleme gelecektir.

Bunu da Okuyun: Redmi AirDots 3 Pro Duyuruldu! Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Mi 9 için MIUI 12.5 Müjdesi

Telefonun güncelleme yapısını anlamak için önce geçmişine bakmak gerekecek. Bu modelin ilk çıkış yaptığı zaman Android 9 ile geldiğini biliyoruz. Tabii ki kötü bir sürüm değil ama biraz eski bir sürüm olarak kaldı.

Zaten Xiaomi Mi 9 akıllı telefonu da bu sürümde kalmadı. Telefon MIUI 10 ile çıkmış olsa da önce Android 10 güncellemesini aldı. MIUI 11 arayüzüne geçiş yapmış oldu. Sonrasında ise bir güncelleme haber daha geldi ve söz konusu seri MIUI 12 arayüzüne yükseldi. Özellikleri de tam olarak kullanabilen telefon, bir aşama sonrasında ise Android 11 serisine geçmiş oldu.

Bu sefer akıllı telefonun Android 11 tabanında MIUI 12.5 ile yeniden güncellendiğini gördük. Güncelleme ile gelen tüm özellikleri kullanabilecek olan eski amiral gemisi için sürüm numarası da değişti. Telefon güncelleme aldıktan sonra sürüm numarası V12.5.3.0.RFACNXM olarak değişiklik gösterdi.

Nisan güvenlik yamalarını da beraberinde getirecek olan güncelleme, tüm cihazlar için yayına açılmış durumda. Fakat burada güncelleme sırası takip edilecek. Önce Çin için yayın tamamlanacak sonra parti parti Avrupa için yayın tamamlanacak. Güncellemenin ulaşması birazcık sürecek.