Xiaomi ile Leica Ortaklığı mı Geliyor?

Xiaomi ile Leica arasında yeni bir lens anlaşması yapılacağı iddia ediliyor. Anlaşmanın detayları belli mi?

Xiaomi ile Leica

Huawei, akıllı telefon konusunda adeta dipleri yaşamaya doğru gidiyor. Markanın telefonları gayet başarılı ama bu ambargo etkisi, markanın kendini geliştirmesini de etkiliyor. Telefonlar zaten Android lisansı alamıyor. İşlemciler için büyük kayıp var derken, şimdi de markanın en güvendiği nokta olan Leica lensler için yeni bir iddia gündeme geldi.

İddialara göre Leica ile Huawei arasındaki anlaşmada sona gelindi. Yakın zamanda markanın Alman dev Leica ile olan işbirliğinin biteceği söyleniyor. Bunun sonucunda da Leica’nın yeni markalar aramaya başlayacağı konusunda bilgiler var.

Bunu da Okuyun: POCO M3 Pro 5G Ekran Özellikleri için Açıklama Geldi

Leica ile Xiaomi Anlaşacak mı?

En büyük iddia ise Huawei ile ortaklığın bitmesinden sonra Xiaomi ile anlaşma yapılacağı noktasında. Bu iddialara göre Huawei P50 akıllı telefon modelinde kullanılacak olan lensler, markanın son Leica lensleri olacak. Bu lenslerin kullanılmasının ardından bir sonraki akıllı telefonda ortaklık bitecek.

Ortaklığın bitmesinin hemen ardından ise Alman markanın Xiaomi ile masaya oturacağı iddia ediliyor. Tabii ki Samsung gibi daha büyük devler var ama burada Samsung gibi devlerin kendi lenslerini üretmesi gibi bir durum söz konusu.

Hal böyle olunca Alman lens devi için en uygun olan adaylar Oppo ve Xiaomi olarak kalıyor. İddialara göre de Oppo şimdilik düşünülen bir marka değil. Bunun yerine küresel pazarda adını biraz daha fazla duyurmuş olan Xiaomi’nin öne çıkarılacağı iddiası var.

İki firma arasında bir anlaşma olur mu bilinmez ama anlaşma olursa Xiaomi ciddi anlamda güç kazanacak demektir. Burada Huawei ise çok büyük bir kan kaybı yaşayacak orası kesin. Zaten lisansları kaybeden Huawei bir de kamera kısmında geriye düşecek olursa, o zaman çok hızlı bir şekilde düşüş yaşamaya başlayacaktır.

Xiaomi ise elini bir hayli güçlendirecek gibi duruyor. Harman Kardon ile yapılan anlaşma zaten ses konusunda markanın belli bir seviyeye gelmesini sağladı. Kamera konusunda neden olmasın.