Xiaomi, ABD Kara Listesinden Çıkarıldı mı?

Xiaomi, ABD'nin kara listesinden çıkarıldı. Kara listeden çıkarıldığı konusunda resmi açıklama ne zaman gelecek?

Xiaomi

Trump yönetiminin son günlerinde Xiaomi ile ilgili önemli bir adıma imza attığını görmüştük. Yönetim kararı sonrasında Çinli akıllı telefon üreticisi bir başka Çinli marka olan Huawei gibi kara listeye alınmıştı. ABD kara listesine alınmış olması, markanın bir anda yasaklamalarla mı karşı karşıya geleceği düşüncesini oluşturdu.

Ambargo uygulanacağı ve sonucunda da söz konusu markanın Huawei gibi lisanslarının iptal edileceği düşünülüyordu. Fakat kararın bu düzeyde olmadığını gördük. Karar sadece Xiaomi ile iş yapacak olan yatırımcılara yatırım yasağı gelmesiyle sınırlı olan bir karardı.

Zaten sonrasında yönetim değişti ve Çinli marka bu konuda açtığı davayı da kazandı. Sonuçta kararı durdurma sonucuna varılmıştı. Şimdi ise yeni bir bilgi ortaya çıktı. Buna göre marka temelli olarak kara listeden çıkarılıyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi FlipBuds Pro Tanıtıldı! Özellikleri Neler?

Xiaomi, Kara Listeden Ne Zaman Çıkarılacak?

İddialara göre markanın ABD yönetimiyle anlaştığı söyleniyor. ABD yönetimi ile yapılan anlaşma sonrasında ise Xiaomi’nin kara listeden çıkarılmasına karar verildiği söyleniyor.

İki taraf arasındaki anlaşmanın tamamlandığı ve bunun sonucunda da markanın kara listeden tamamen çıkacağı bilgisi var. Herhangi bir sınırlama olmadan kara listeden çıkacak olması, Xiaomi’nin bundan sonraki dönemde de yatırımlar almaya devam edeceğini gösteriyor.

Şu an için zaten lisanslarda ya da diğer ABD firmalarıyla çalışma konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığı biliniyor. Yine de kara liste kararının resmi olarak açıklanmasını da beklemek lazım.

20 Nisan tarihine kadar bu açıklamanın da resmi olarak yapılacağı konusunda bilgiler var. Ama dediğimiz gibi önce bir resmi doğrulama görmek gerekiyor. Bu adımla beraber Xiaomi ile ABD arasındaki buzların da eriyeceğini düşünüyoruz. Belki yeni yatırımlar bile gelebilir. ABD markalarıyla da yeni anlaşmalara imza atılabilir.