Xiaomi, 2021 Yılının İlk Çeyrek Verilerini Açıkladı

Xiaomi, 2021 yılı ilk çeyrek verilerini açıkladı. Marka büyük oranda büyüme gösterdiğini ortaya koydu.

Xiaomi 3 1

Akıllı telefonlarıyla bir hayli yükselişe geçen Xiaomi, sadece akıllı telefonları değil aynı zamanda aksesuar ürünlerinde de kendisini kanıtladığını gösterdi. Markanın 2021 yılı ilk çeyrek verileri için açıkladığı rakamlar dev bir gelir elde ettiğini ve kâr konusunda da çok fazla artış yaşadığını gösteriyor.

Geçen yıl aynı döneme göre karşılaştırmalı bir şekilde hazırlanan raporda, özellikler akıllı telefon konusunda nasıl bir başarı elde edildiği net olarak anlaşılıyor.

Bunu da Okuyun: Redmi AirDots 3 Pro Duyuruldu! Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi İlk Çeyrek Verileri Nasıl?

 

31 Mart 2021 tarihini baz alarak yapılan açıklamada toplam gelir 76.9 milyar Yuan olarak duyuruldu. Bu miktara göre bakacak olursak geçen seneye oranla %54’lük bir artış söz konusu olmuş durumda.

Bu arada gelirler artarken tabii ki net kar konusunda da bir artış söz konusu. Markanın bu dönem net karı da 6.1 milyar Yuan olarak açıklandı. Bu da gösteriyor ki geçen seneye göre %163’lük bir büyüme söz konusu ve rekor bir kâr elde etme durumu var.

Kâr oranının gelirlere göre daha fazla artması da yine dikkat çekici noktalardan bir tanesi. Tabii ki bu rakamlar paylaşılırken hangi üründen ne kadar gelir elde edildiği konusunda da paylaşımlar var.

Buna göre tahmin edebileceğiniz gibi birinci sırada akıllı telefonlar yer alıyor. Markanın akıllı telefon satışı 49.4 milyon adet olarak açıklandı. Burada marka çok ciddi bir artış gösterdi. %70 oranında artış söz konusu oldu ve telefonların toplam getirisi de 51.5 milyar Yuan seviyesini buldu.

Ayrıca bu artışla beraber MIUI kullanıcılarının sayısı da yükseldi. En son rakamları paylaşan Xiaomi, şu an için 425 milyon kullanıcının olduğunu söyledi. Elde edilen başarı ile beraber Xiaomi, 12 ülkede en çok satan akıllı telefon markası oldu. 62 ülkede ise birinci sıraya yerleşmese de ilk 5 arasındaki yerini aldı.

Avrupa’da da Doğu Avrupa kısmında birinci, Batı Avrupa kısmında ise üçüncü sırada yer aldı. Gözüken o ki firma çok hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Akıllı telefon satışlarında ciddi bir artış kayıt edildiği de kesin.