Uygun Fiyatlı Redmi Note 10S Global Piyasaya Çıktı

Redmi Note 10S için satışların başladığı duyuruldu. Telefon Avrupa pazarına ne zaman geliyor?

Redmi Note 10S 3 e1614870469620

Redmi Note 10 serisi bitmedi. İki gün önce yaptığımız haberde yeni akıllı telefonların seriye dahil edileceğini söylemiştik. Beklenti Note 10T modelinin gelmesi yönündeydi. Bu model hala bekleniyor ama öncesinde farklı bir model daha satışa çıktı. Bu modelde Redmi Note 10S adıyla duyuruldu. Daha uygun fiyatlı bir akıllı telefon ve farklı bir işlemci kullanan akıllı telefon olarak gelen seri, satışa çıktığı gibi ilgiyi çekmeyi de başardı.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10T Türkiye’ye Gelecek mi?

Redmi Note 10S Özellikleri ve Detay Noktalar

Telefonun tasarımında hiçbir fark olmadığını söyleyerek giriş yapayım. Ekran üzerinde kamera ve arka kısımdaki kamera dizilimi olduğu gibi aynı kalmış durumda.

Bir değişiklik yapılmamış. Zaten gerek duyulacak bir değişiklik yok. En azından tasarım açısından bu durum böyle. Özelliklerde ise daha mütevazi takılan bir akıllı telefon var.

Redmi Note 10S modelinde 6.43 inç ekran var ve ekran 2400 X 1800 piksel. İyi bir ekran evet ama çok çok iyi değil. Fiyata göre. Parasına göre denir ya tam öyle bir telefon.

İşlemci ise MediaTek Helio G95 işlemci. Tabii ki Snapdragon işlemcilerinden bir tık daha ucuz ama biraz daha zayıf bir işlemci. Genel kullanımda yeterli mi derseniz aşırı bir oyun tutkunuz yoksa yeterli olacaktır.

Burada telefonun yeterli gelmesi için 6 GB RAM miktarına da yer verilmiş. Tam yerinde bir RAM seçimi desek yeridir. Bunları bir kenera atıyorum ve kameraya geçiyorum. Arka kamera 64 MP değerinde ana sensör var. Sonra 8 ve 2 adet 2 MP kamera daha var. Önde de 13 MP tek bir kamera var.

5000 mAh değerinde bataryası, MIUI 12.5 işletim sistemi ve 33 watt hızlı şarj desteğiyle beraber telefonun 200 dolarla satışa çıktığını belirtelim.

İlk satışlar Hindistan’da başladı. Fakat 18 Mayıs tarihinde Avrupa satışları da başlayacak.