Redmi Note 8 2021 Duyuruldu! Özelliklerde Dikkat Çeken Noktalar

Redmi Note 8 2021 telefonu için duyuru yapıldı. Yeni telefonda yer alan özellikler ve tasarım ayrıntıları.

Redmi Note 8 2021

Redmi Note 8 2021 modelinin tanıtılacağı yeni değil 1 hafta kadar önce söylenmişti. O çok sevilen akıllı telefon serisi olan Note 8 modelinin 2021 versiyonu olarak gelecek akıllı telefon sonunda tüm özellikleriyle ortaya çıktı.

Telefonda nasıl özellikler var ve sunulan tasarım nasıl gibi sorulara cevap bulduk. Peki, yeni akıllı telefon nasıl?

Bunu da Okuyun: Redmi En Çok Satan Akıllı Telefonlar Listesine Damga Vurgu

Redmi Note 8 2021 Tasarımı Nasıl?

Telefonun tasarımı konusunda uzun uzadıya konuşmak doğru olmaz. Çünkü tasarım aynı tasarım. Yine değişen bir şey yok. Ön kısımdaki su damlası çentik alanı ve arka kısımda da üst üste sıralı kamera tasarımı var.

Üst üste sıralı olan kameralarda da ne sayı değişmiş ne de dizilim değişmiş. Bu bölümde de aynı yapı hakim. Yani tasarımı geçelim de şu özelliklere geçelim.

Redmi Note 8 2021 Özellikleri

Yeni akıllı telefonda yer alan işlemci MediaTek Helio G85 işlemcisi. Çok üst düzey değil elbette ama başarılı bir işlemci ve telefonun değişen kısmı. Oyun odaklı modellerde de kullanılan işlemcinin hızı 2.0 GHz seviyesinde. Arada çok önemli farklar yok.

Telefondaki RAM ise 6 GB RAM bellek oldu. Yüksek kapasiteli RAM, Çin versiyonu olarak sunulacak olan versiyonda biraz daha yüksek olacak. Bu versiyonda da 8 GB RAM kullanılacak.

Kameralardan önce ekran özelliklerine de bakalım. Telefonun ekranında 6.3 inç ekran boyutu önümüze çıkacak. Burada kullanılacak olan panel AMOLED panel olacak. Bu da telefonun geliştirilmiş kısımlarından birisi olarak gözükebilir.

Geçelim kameraya. Yeni modelin arka kısmında yer alacak olan kamera 48 MP ana kamera ile beslenecek. İkinci kamera ise 8 MP değerinde bir kamera olacak. 2 MP + 2 MP değerinde diğer kameralarla beraber toplamda 4 arka kamera kullanılacak.

Önde yer alan kamera ise 13 MP selfie kamerası olacak. Bu kameranın özellikleri söyleyebileceğimiz standart olacağı.

22.5W hızlı şarj özelliği, 4000 mAh değerinde bataryası olan akıllı telefon için fiyat şimdilik belli değil.