Redmi Note 10 Ultra 5G Özellikleri Sızdı

Redmi Note 10 Ultra 5G akıllı telefon özellikleri önden sızdırıldı. Tanıtım öncesi yeni model hakkında neler ortaya çıktı?

Redmi Note 10 Ultra 5G

Redmi dur durak bilmeden yeni akıllı telefon modelleri tanıtmaya devam edecek anlaşıldı. Xiaomi’nin en güvendiği seriye son eklenecek olan akıllı telefon ise Redmi Note 10 Ultra 5G olacak. Açıkçası bize de sürpriz olan ve sessiz sedasız geliştirildiğini anladığımız akıllı telefon, lansman öncesinde de sızdırıldı.

Telefonun özelliklerinin nasıl olacağı ve tasarım açısından seride yenilik olup olmayacağı da netleşmiş oldu. Sistem detayları ve beklenen özelliklere bakalım.

Bunu da Okuyun: Android 12 Beta 1 alacak İlk Xiaomi Telefonlar Belli Oldu

Redmi Note 10 Ultra 5G için Beklenen Özellikler

Yeni akıllı telefonda arka kısımda Mi 11 Ultra modeline benzer bir yapı olacak. Muhtemelen kamera sistemleri benzer olacak ve onun için de tasarım değişiklikleri söz konusu olacak.

Teknik özellikler açısından ise üst seviye bir telefon bekliyoruz. Telefonun içerisinde MediaTek Dimensity 1100 işlemcisi bulunacak. 5G destekli amiral gemisi seviyesinde işlemci, 6 GB ve 8 GB RAM ile gelecek.

128 GB depolama alanı ise iki RAM seçeneği için de ortak nokta gibi olacak gibi duruyor. Ekran kısmında da amiral gemisine yakışır ekran olacak. Ekranda 6.53 inç boyutu sunulacak. AMOLED ekranın çözünürlük kısmında Full HD+ çözünürlük olmasını bekliyoruz.

Telefonun fark yaratacak son özelliği ise kamerası olacak. Kamera kısmında 100 MP değerinde bir ana kameradan söz edilmekte. Diğer kameraların bilgisi henüz net değil. Redmi Note 10 Ultra 5G bu özelliklerle global olarak satışa çıkacak gibi duruyor.

5000 mAh değerinde batarya ve 33W hızlı şarj desteği gibi ek özellikleri olacağını bildiğimiz telefonun ülkemize gelip gelmeyeceği konusunda bilgi yok.

Zaten bu konuda bilgi elde etmek için çok erken olduğunu söyleyebiliriz. 280-290 dolarlık bir fiyatla satılacak iddialı telefon ülkemizde de satılırsa, Mi 11 Lite modellerine benzer bir aralıkta olacak. Tanıtım ise muhtemelen bir iki gün içerisinde yapılacaktır.