Redmi Note 10 Pro MIUI 12.5 Güncellemesini Almaya Başladı

Redmi Note 10 Pro akıllı telefon modeli için yeni güncelleme yayınlanmaya başladı. Redmi Note 10 Pro için MIUI 12.5 geliyor.

Redmi Note 10 Pro

Redmi Note 10 Pro akıllı telefonu, yakın zamanda tanıtıma çıktı. Telefonun global lansmanı yapılmasının ardından, söz konusu model için Türkiye lansmanı da yapılmıştı. Serinin Türkiye lansmanında güncellemeler için tarih verilmemişti ama güncelleme konusunda umutlu açıklamalar yapılmıştı.

Telefonun MIUI 12.5 sürümünü alan ilk modellerden biri olacağı iddia edilmişti. İddia edildiği gibi oldu ve söz konusu model kararlı beta güncellemesini aldı. Global olarak güncellemelerin dağıtımı başladı.

Bunu da Okuyun: Redmi K40 Light Luxury Edition Modeli Ortaya Çıktı

Redmi Note 10 Pro Global MIUI 12.5 Güncellemesi Detayları

Daha önce amiral gemisi modellerinde global olarak güncelleme geldiğini gördük. Bu sefer güncelleme gelen akıllı telefon da Redmi Note 10 Pro serisi olmuş oldu. MIUI 12.5 sürüm güncellemesini alan akıllı telefonun bu güncelleme sonrasında sürüm numarası da V12.5.1.0.RKFMIXM olarak değişti. Telefonun arayüzü de haliyle yenilenmiş oldu.

Bunun dışında güncellemenin boyutu ise 2.8 GB olarak açıklandı. Boyut biraz yüksek çünkü ek olarak bazı güvenlik düzenlemeleri de söz konusu. Güncellemenin şu an stable beta olarak dağıtıldığını da ekleyelim. Son beta sürümü olarak gösterilebilecek olan bu beta sürümünün hemen sonrasında, final versiyon tüm cihazlar için yayınlanacaktır.

Ülkemizdeki cihazların güncellemeleri alması için ise biraz bekleyeceğiz. Zira önce kararlı betadan emin olunacak ve sonra final sürüm yayınlanmaya başlayacak. Final sürümünün kesin olarak dağıtıma başlamasından sonra, ülkemiz için de güncellemeyi bekleme süreci başlayacak. Muhtemelen 1-2 ay kadar bir süre içerisinde güncellemenin gelmesi bekleniyor.

Bu süreç içerisinde değişiklik olması ihtimali de var. Şöyle ki kararlı sürümde ya da final serisinde bile sorunlar çıkabilir. Bu nedenle dağıtımda da gecikme durumu söz konusu olabilir. Dağıtımda gecikme olmaması durumunda beklediğimiz süre bu.