Redmi Note 10 Pro 5G Tanıtıldı! Özellikleri Nasıl?

Redmi Note 10 Pro 5G tasarımı ve tüm özellikleri netleşti? Telefonda nasıl özellikler yer alacak?

Redmi Note 10 Pro 5G

Redmi’nin devam serisi olan akıllı telefonu Redmi Note 10 Pro 5G modeli tanıtıldı. Yeni akıllı telefonu 1 haftadır bekliyorduk. Sürpriz bir model olmadı ama özellikleri sevilen bir akıllı telefon modeli oldu.

Serinin en güçlülerinden biri olan telefon yakından bakalım. Özellikle şu kamera konusunda çok konuşulan kısımlara geçelim.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 8 2021 Duyuruldu! Özelliklerde Dikkat Çeken Noktalar

Redmi Note 10 Pro 5G Özellikleri ve Fiyatı

Telefonda sadece arka kısımda bir değişim var. Arka kapakta kullanılan kamera alanı Mi 11 Ultra modeline çok benzer. Dizilim olarak da bu tasarımı yansıtan bir kamera alanı tasarımı var.

Ön kısımda ise zaten daha önce sızan görsellerde de gördüğümüz ekran üzerinde kamera kullanılmakta. Bunun dışında diğer Redmi modelleriyle aynı tasarım var desek yeridir.

Telefonun içerisinde bulunan işlemci ise MediaTek Dimensity 1100 işlemcisi. Önceki seride kullanılan işlemci Snapdragon 732G modeline göre biraz daha güçlü bir işlemci kullanılmakta.

RAM seçimi de ona göre yapılmış ve hem 6 GB RAM seçeneği kullanılmış hem de 8 GB RAM seçeneği kullanılmış. Redmi Note 10 Pro 5G ekranı ise biraz daha farklı. AMOLED yerine bu kez ilginç bir şekilde LCD ekran kullanılmış.

6.67 inçlik ekran boyutunda yenileme hızının ise 120 Hz yenileme hızı olduğu da yine gelen bilgilerden. Ekran nasıl bir deneyim sunacak bunu testlerden sonra göreceğiz.

Artık kameralara adım atalım. Redmi Note 10 Pro 5G daha iyi bir kamera sunuyor. Telefonun arka kısımda ana kamerası 64 MP değerinde. Buna eşlik eden kamera 8 MP değerinde ultra geniş açılı kamera. Performansı yüksek bir kamera.

Son kamera ise 2 MP derinlik sensörü kamerası olarak biliniyor. Bu üç kameranın eşlikçisi ön kısımda ise 16 MP değerinde kamera var.

5000 mAh değerinde bataryası 67W değerinde hızlı şarj desteği gibi önemli artıları olan modelin fiyatı 234 dolar olarak açıklandı. Giriş modelde sunulan bu fiyat 8 GB RAM’li olan seride 281 dolar, en yüksek seçenekte ise 312 dolar.