Redmi Note 10 Pro 5G Sağlamlık Testi Yayınlandı

Redmi Note 10 Pro 5G sağlamlık testi yayınlandı. Yeni akıllı telefonlar için yayınlanan sağlamlık testlerinde nasıl zorlu koşullardan geçildi?

Redmi Note 10 Pro 5G

Yeni akıllı telefon modelleri arasında kesin bir yeri olacağını ve satışlarının da yüksek seyredeceğini düşündüğümüz Redmi Note 10 Pro 5G için reklamlar başladı.

Xiaomi bu kez erken davrandı ve telefonun tanıtımdan sonrada gündemde yer alması adına yeni bazı videolar yayınlamaya başladı. Markanın yayınlamış olduğu videolar içerisinde en çok dikkat çeken video ise sağlamlık testi oldu. Telefonun ne kadar sağlam olduğunu vurgulayan videoda, telefonun ne kadar zorlu testlerden geçtiğini de görüyoruz.

Bunu da Okuyun: Note 10 Pro 5G Tanıtıldı! Özellikleri Nasıl?

Redmi Note 10 Pro 5G Dayanıklı Bir Akıllı Telefon

Test gerçek mi diyeceğimiz yerler var. Çünkü biraz abartılmış olan bazı kısımlar var. Mesela önce akıllı telefona bazı cisimler atılarak test başlıyor. Cisimler parçalanıyor ama telefona bir şey olmuyor.

Videodan benim seçtiğim ceviz, taş, buz gibi cisimler telefona fırlatılıyor ama telefonda bir değişiklik yok. İkinci kısımda ise dayanıklı cam konusuna vurgu yapılmış. Telefon farklı metal cisimlerle çizilme testlerine alınmış.

Fakat testlerin sonuçlarında telefonun herhangi bir şekilde çizilmediği görülüyor. Açıkçası burası bana çok inandırıcı gelmedi. Belli bir seviyeden sonra tüm akıllı telefonlarda çizikler oluşmaya başladığını biliyoruz.

Redmi Note 10 Pro 5G sağlamlık testinde dikkat çeken bir başka kısımda metal cisimlerle yapılan çizilme testleri. Telefon çizilme testlerine de tutuluyor ve bazı metal nesnelerle beraber bir kazan içerisinde çevriliyor. Sonuç yine aynı. Telefonun yine herhangi bir zarar görmediğini görüyoruz.

Tüm bunlara ek olarak camın ne kadar dayanıklı olduğunu göstermek adına cam, bir önceki nesille teste tabi tutulmuş. Test sırasında iki ürüne de benzer şekilde baskı uygulanmış ama eski cam kırılırken yeni telefonun camı bayağı bir direnç göstermeyi başarmış durumda.

Telefonun ne kadar dayanıklı olduğunu gördüğümüz video bu şekilde. Yine de telefon dayanıklı demek için tabii ki kullanıcı testlerini görmek lazım. Aksi durumda videonun tam olarak gerçeği yansıttığını bilemeyiz.