Redmi K40 Light Luxury Edition Performans Testlerinde Gözüktü

Redmi K40 Light Luxury Edition performans testlerinde de kendisini kanıtladı. Redmi K40 Light Luxury Edition nasıl bir telefon olacak?

Redmi K40 Light Luxury Edition

Redmi K40 serileri son bulmadı. Hala tanıtılacak olan akıllı telefonlar var. Redmi K40 Light Luxury Edition bu telefonlardan kesinleşmiş olan model. Özel bir seri olarak geleceği iddia edilen model, daha önce bir kez sızıntılara konu olmuştu. Şimdi ise telefonun ikinci bir kez gündeme geldiğini gördük.

Bu sefer özel seri modelin performans testi sonuçları ortaya çıktı. Nasıl bir işlemci kullanıldığı konusunda yeni bilgiler elde ettiğimiz telefonun, bazı ek özellikleri de gözüktü.

Bunu da Okuyun: POCO M3 Pro 5G için Türkiye Açıklaması Geldi

Redmi K40 Light Luxury Edition Hangi İşlemciyi Kullanacak?

Telefon ana modelde olduğu gibi üstün bir cihaz olarak gelecek. İçerisinde yer alan işlemcisi de buna uygun olacak. Şu an beklediğimiz işlemci olarak MediaTek Dimensity 1100 serisinin kullanılması.

En iddialı işlemci değil ama sonuçta iddialı bir işlemci gelmiş olacak. Dimensity 1100 modelinin yanında kullanılacak RAM’in miktarı ise 8 GB RAM olarak karşımıza gelecek.

8 GB RAM gerçek anlamda iddialı bir RAM değeri. Amiral gemisi modellerinde çok sık kullanılmaya başladı ama bu RAM miktarının yüksek olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Telefonun çıkış işletim sistemi ise Android 11 olarak ortaya çıkmış durumda. Performans testlerinde de tüm testlerin Android 11 ile yapıldığı görülüyor. Ama böyle bir modelin Android 12 işletim sistemi alacağı kesin.

MIUI 12.5 arayüzü ile çıkacak telefonun yine MIUI 13 almasına da kesin gözüyle bakılabilir.

Bu özellikler dışında Redmi K40 Light Luxury Edition modelinde bir tasarım değişikliği ise beklenmiyor. Tasarımın sabit kalması ve hemen hemen aynı kamera açıklıklarının sunulması söz konusu.

Telefonun tanıtımı ise Mayıs bitmeden gelir deniyor. Fakat bunun için resmi bilgilendirme henüz gelmedi.