POCO M3 Pro 5G Özellikleri ve Fiyatı

POCO M3 Pro 5G tanıtıldı. Uygun fiyatlı ve güzel özelliklere sahip olan POCO M3 Pro 5G neler getirdi? İşte telefon.

POCO M3 Pro 5G

Uygun fiyatlı bir 5G akıllı telefon isteyenler için güzel gelişmelerden biri olan POCO M3 Pro 5G modeli sonunda tanıtıldı. Uygun fiyatlı olarak geçmesine karşın iddialı akıllı telefon, bu zamana kadar yaptığımız haberlerde yer alan özelliklerin dışına çok çıkmamış gibi gözüküyor. Beklenen özellikleri karşılayan ve yenilenen tasarım sunan bir seri.

Hem tasarım özellikleri açısından hem de sistem özellikleri açısından tam olarak nasıl bir akıllı telefonla karşı karşıya olduğumuza bakalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi ZMI Taşınabilir Fan Duyuruldu

POCO M3 Pro 5G Tasarımı ve Sistem Özellikleri

Telefonda sunulan tasarım ana M3 modeline göre biraz daha farklı. Farklı olan kısım arkada yer alan kamera alanı. Bu kısımda yatay şekilde POCO yazısının yer aldığı ve alt yüzeyinin de tamamen gri olduğu bir alan var.

Alan içerisinde toplamda 3 kamera yer almakta. Yukarıdan aşağı sıralı olan 3 kamera ile donatılmış olan seri, kameraları da yine ek bir alan içerisinde toplamış. Ekran için ise söyleyecek çok fazla bir şey yok.

Çoktandır görmeye alışkın olduğumuz ekran üzerinde kamera deliği kullanımı olduğu gibi kullanılmaya devam ediyor. Bunun için bu kısmı geçelim ve tasarımı bitirelim.

Geçelim POCO M3 Pro 5G teknik özelliklerine. Uygun fiyatlı bir akıllı telefon dedik. Bu nedenle telefonun sistem özellikleri çok yüksek değil. İşlemci olarak seçim MediaTek Dimensity 700. Sonuçta 5G destekli iyi bir işlemci ama bir amiral gemisi değil.

RAM ise tam dengede 6 GB RAM. 128 GB depolama alanı yanında 6 GB RAM, markanın M3 benzeri bir yapı sunduğunun kanıtı.

Ekran bölümünde ise zaten daha önce paylaşılan özelliklerin tanıtımla ortaya çıkarıldığına şahit olduk. 6.5 inç bir ekranda tabii ki LCD kullanılıyor. 90 Hz yenilemeli ekran, 1080 X 2400 piksel çözünürlüğünde.

Ekranda da iyi diyebileceğimiz POCO M3 Pro 5G için gizli kalan bir noktaya daha geçelim. O da telefonun kamerası. Kamera özellikleri nedense hiç paylaşılmamıştı.

Tanıtım sonrası gördük ki 48 MP ana kameranın yanında 2 MP derinlik ve 2 MP makro kamera yer alacak. Öndeki kamerada ise güçlü bir selfie kamerası olduğunu söyleyemeyiz. Bu kısımda da 8 MP selfie kamerası var.

5000 mAh değerinde batarya ve 18 W hızlı şarj gibi özellikleri de olan telefonun 4 GB RAM’li versiyonu da bulunuyor ve bu versiyon 179 Euro satış fiyatına sahip. 6 GB standart versiyon ise 199 Euro fiyata sahip.