POCO Kendi Arayüzünü Sunacağını Açıkladı

POCO, MIUI üzerinden kendi arayüzünü geliştirmeye başladı. Yeni arayüz nasıl bir sistem üzerinden geliştirilecek?

POCO

POCO, bir Xiaomi markası konumundayken bağımsız bir marka haline geldi. Süreç çok hızlı işlediği için bazı kısımlarda ise altyapı tam olarak hazır değildi. Mesela farklı bir marka olmasına karşın POCO kendi arayüzünü sunmuyor. Kendi arayüzünü sunmadığı gibi markanın kendi akıllı telefon parçalarını da kullanmadığı düşünülüyor.

Fakat yavaş yavaş bu durumda da değişiklikler yapılmaya başlandı. İlk adım ise arayüz konusunda atılacak. Markanın akıllı telefonlarında, marka tarafından geliştirilmiş kendi arayüzü kullanılacak.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi FlipBuds Pro Kulaklık Özellikleri Ortaya Çıktı

POCO Arayüz Değişikliğinde Nasıl Bir Adım Atacak?

Mevcut olan tüm telefonlarında mı geçerli olacak yoksa sadece yeni telefonlarında mı geçerli olacak bilemiyoruz ama markanın kendi arayüzü için çalışmaları başladı. Bunun için yetkililerin vermiş olduğu bir tarih var. Verilen tarih yıl sonunu işaret ediyor. 2021 sonlarına doğru arayüz için duyuru yapılması beklenmekte.

Bu arayüzün yapısının nasıl olacağı ise net değil. Sadece bilinen bazı ipuçları var. Bilinen ipuçlarına göre yine arayüz Android temelli bir arayüz olacak. Ayrıca MIUI temelinden de çıkılmayacak. Hem MIUI hem de Android sınırlarına bağlı kalarak özelleştirilmiş olan bir yapı göreceğiz. POCO modellerine sunulacak olan ayrıcalıklar ve yine bu modellere sunulacak olan farklı menüler bizi karşılayacak.

Değişiklik kısmında tam nelerin geleceği konusunda resmi açıklamaları bekleyelim. Marka için bu ikinci bir aşama olarak gösterilebilir. İlk aşamada bağımsız marka açıklaması yapıldı. İkinci aşamada ise arayüz değişikliğine gidilmesi söz konusu olacak.

Tamam şimdi kullanılan arayüzden çok büyük farklar olmayacak. Yine MIUI arayüzüne bağlı kalınan bir sistem göreceğiz ama bu da dediğimiz gibi önemli bir adım. Sonrasında daha bağımsız akıllı telefonlar ve belki de tamamen bağımsız bir arayüz de karşımıza çıkabilir.

Ayrıca markanın kendi kablosuz kulaklık modelleri ve aksesuarları için de tanıtımlar yapması bekleniyor. Akıllı bileklikler, akıllı saatler de gelebilir. Dediğimiz gibi arayüz sadece başlangıç olacak gibi duruyor.