MIUI Yeni Sürümünde Galeride Değişikliğe Gidildi   

MIUI 12.5 sürümünün yeni betasında galeri kısmı yine değiştirildi. Yeni özellik tam olarak nasıl çalışacak?

MIUI 12.5 3 e1622420480647

MIUI 12.5 bir iki cihaza ulaşmaya başladı derken bir anda yolun açıldığını ve güncellemelerin hızla gelmeye başladığını gördük. Yeni güncelleme telefonlara ulaşa dursun, markanın mini düzenlemeleri devam etmekte.

Yeni sürümde galeri bölümü üzerinde çok duran Xiaomi, yine galeri bölümünü ilgilendiren bir güncelleme daha getireceğini gösterdi. Beta sürüm içerisinde net olarak gözüken güncelleme, galeri bölümüne işlevsel bir özellik daha ekliyor.

Bunu da Okuyun: Ters Kablosuz Şarj Destekli Xiaomi Telefonlar

MIUI ile Galeri Bölümü için Mini Düzenleme

Yeni güncelleme doğrudan filtreleme özelliği ile alakalı. Artık aradığını fotoğrafları daha hızlı bir şekilde bulabilmeniz için alt kısma yeni bir filtre menüsü eklendi. Bu kısımda iki ayrı buton olduğunu göreceksiniz.

Zaten görsel de koyacağız ama anlatmak gerekirse, bir tarafta “Kamera” bölümü bir tarafta ise “Tüm” bölümü olacak. Eğer kamera bölümüne tıklayacak olursanız, telefonun kamerasıyla çekilmiş olan fotoğraflar gözükecek ve kolay bir şekilde filtreleme yapılmış olacak.

Bu kısımda sadece telefonun kamerasıyla çekilmiş olan fotoğrafları göreceğiz. İkinci kısımda ise tüm düğmesi seçilecek olursa, bu sefer galeride yer alan tüm fotoğrafların görüntülenmesi sağlanacak.

Ayrıca galeriye bu sırada bir fotoğraf eklenecek olursa, yeni bir fotoğrafın eklendiği de mini bir kutucuk şeklinde belli edilecek. Bir nevi uyarı gösterilmiş olacak. Sanki mesaj uygulamasının yanında yer alan kutucuklar gibi düşünün.

Galeri bu özellikle beraber daha işlevsel hale geldi ama görünen galerinin daha çok geliştirileceği. Artık resimlerin iki parmakla yaklaştırılmasının desteklenmesi, yeni resim sınıflama özellikleri gibi birçok artı var.

Şimdilik güncellemeler ise Çin ROM sürümlerinde. Yani bu beta final yapacak güncelleme olarak sunulacak. Sonrasında ise Çin dışına çıkması gerekecek.

Global olarak güncelleme geldiğinde biz de yeni özelliklere kavuşacağız. Şimdilik model sınırı yok gibi duruyor. MIUI 12.5 güncellemesini alması, telefonun galeri için gelecek bu güncellemeleri alması için de yeterli olacak.

Exit mobile version