MIUI 13 Listeleri için Xiaomi’den Yalanlama

MIUI 13 güncellemesi için yalanlama haberi geldi. Güncelleme için sızan listeler doğru değil. Resmi açıklama geldi.

MIUI 13

Xiaomi, uzun vadede gelmesi beklenen bir sonraki arayüz üzerinde çalışıyor. Xiaomi, MIUI 13 için çalışmaları yapıyor ama yeni sürüm için çok fazla sızıntı da gelmeye başladı.

Özellikle son birkaç hafta içerisinde yeni sürümü alacak olan akıllı telefonlar olduğu söylenen listeler sızdı. Bunun yanında yeni güncellemenin çıkış tarihi konusunda da bazı iddialar vardı. 25 Haziran’dan sonra güncellemenin ilk duyurusunun yapılacağı da iddia edilmişti.

Bunu da Okuyun: Xiaomi’den Harry Potter Temalı Telefon Patenti

MIUI 13 için Yalanlama Geldi

Yeni sürüm için o kadar çok iddia gündeme geldi ki sonunda Xiaomi kanadından da konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Markanın Halka İlişkiler Departman Başkanı Wang Hua bir açıklama yaptı. Açıklamada tüm sızıntıların yalan olduğu söylendi.

Güncelleme alacak cihazlar olarak sızdırılan cihazların bir yalandan ibaret olduğu konusunda bilgiler verildi. Şu an için hiçbir listenin belli olmadığı ve güncelleme alacak cihazların ortaya çıkmadığı konusunda detaylardan söz edildi.

Redmi Note 8 akıllı telefonları için güncelleme alacak ya da almayacak iddiaların tamamı da yalanlandı. Şu an söylenen sadece Xiaomi’nin yeni sürüm üzerinde çalışmalara devam ettiği.

Eski sürüm üzerinde de güncelleme çalışmaları devam ediyor. Fakat güncelleme için kesin bir tarih olmadığını da altını çizerek belirtmek gerekiyor.

Yani bir yandan da tarih konusunda yapılan paylaşımlar da yalanlanmış oldu. Görünen o ki Xiaomi, şu an için mevcut olan güncellemeler üzerine odaklanmış durumda. MIUI 12.5 sürümünün yayılması ve telefonlara bir an önce ulaşması için çalışmalar yapılıyor.

Bir yandan da yeni sürüm geliştirmeleri tabii ki devam ediyor ama geliştirmeler şu an için devam aşamasında. Yani kesinlik kazanan bir durum yok.

Yeni sürümle alakalı resmi paylaşımlar olmadığı sürece iddialara inanılmaması gerektiği konusunda da bilgiler var. Xiaomi ek bir açıklama yaparsa biz de ekleriz.

Exit mobile version