Xiaomi’den Harry Potter Temalı Telefon Patenti

Xiaomi’nin yeni akıllı telefon patenti ortaya çıktı. Benzersiz bir kamera ile gelecek telefon nasıl gözükecek?

Xiaomi’nin

Xiaomi, akıllı telefonlarında en farklı tasarımları kullanan markalardan birisi. Farklı tasarımdan kastımız, daha önce görülmemiş telefon yapıları. Ekranın altında kameralı olan telefonlar, kızaklı olan telefonlar falan derken şimdi de yine benzeri bir telefon ortaya çıktı. Bu sefer akıllı telefonun ünlü bir yapımdan esinlenildiği görülüyor. Zaten biz de bunun için telefona Harry Potter temalı dedik.

Bunu da Okuyun: Redmi Gaming Telefon ile Çekilmiş Görsel Paylaşıldı

Harry Potter Temalı Xiaomi Akıllı Telefon

Söz konusu akıllı telefonun patent görsellerine baktığımız zaman, arka kısımda Z şeklinde bir kamera kullanılacağı görülüyor. Ardı ardına sıralı kameralar yerine asimetrik bir tasarım benimsenmiş durumda.

Peki, neden Harry Potter temalı bir akıllı telefon diyoruz? Çünkü kamera kısmı Harry Potter’ın alnında yer alan Z şeklindeki büyü izine çok benziyor. Hatta bu tasarım benimsenmiş desek yeridir.

Toplamda 4 sensörden oluşacak olan kamera kısmının telefonun neresinde konumlandırılacağı konusunda ise kesin bir karar verilmemiş gibi gözüküyor. Bir görselde kamera kısmı telefonun sol tarafına taşınırken bir görselde ise kamera kısmı telefonun orta bölümüne taşınmış durumda.

Hatta farklı bir tasarımda yatay olarak yerleşime yer verildiğini de görüyoruz. Z ya da şimşek şeklinde bir kamera tasarımı ile gelecek olan akıllı telefonun ön kısımda ise çerçevesiz bir yapısı olacak. Telefonun çerçevesi olmadığı gibi telefonun ön kamerası kısmında da her hangi bir ek alan kullanılmadığını görüyoruz.

Bu da bize yeni serinin ekran altında kamera kullanacağını işaret ediyor. Ekran altında kamera sisteminin kullanılacağı ilk akıllı telefonun bu olması da söz konusu olabilir.

Henüz seri üretimde Xiaomi’nin böyle bir adım attığını görmedik. Muhtemelen seri üretimde ekran altı kamera sunacak ilk modeli yakında göreceğiz. O telefon bu telefon mu olacak belli değil.