Xiaomi Yeni Logosuna Ne Kadar Ödedi?

Xiaomi yeni logosu için ne kadar para harcadı? Xiaomi'nin yeni logosu ne gibi bir değişim getirdi?

Xiaomi

Xiaomi, yakın zamanda yeni bir çalışmanın içerisine girmişti. Marka yeni bir logo tanıtımı yaptı. Mi 11 serisinin diğer akıllı telefonlarının ve Mi Mix Fold akıllı telefon modelinin tanıtılmasından sonra adım atılan dönüşümle beraber yeni logo tanıtımı da yapıldı. Markanın yeni logosunun şekil olarak bir değişim sunmadığını görüyor olsak bile, kendi içerisinde markanın bu logoya önemli bir anlam yüklediği de söylenmişti.

Bu logo ile bir nevi Xiaomi dönüşüm gerçekleştirmiş olarak tanımlandı ve daha kararlı bir şekilde yeni teknolojiler üzerine gidileceği söylendi. İşte şimdi bu dönüşüm için markanın ne kadar ödediği ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Logosu Neydi Ne Oldu?

Xiaomi Yeni Logosu için Bir Servet Ödedi

Aslında logo yeniden tasarım sürecinde çıkmış olan bir logo. Yani öyle baştan yaratılma gibi bir durum söz konusu değil. Olan logonun revize edilmesi durumu söz konusu. Yeni bir oluşum olarak logoda yapılan değişiklikler için ise profesyonel bir isimle çalışılmış.

Lei Jun açıklamalarına göre yeni logo ünlü Japon yönetmek ve tasarımcı olan Hara Kenya tarafından tasarlanmış. Bu yenileme çalışması karşılığında 2 milyon Yuan gibi bir ödeme yapılmış. Bu da 250 bin Euro gibi bir fiyata karşılık geliyor.

Evet bu logo şekil açısından değil ama anlam açısından çok şey ifade ediyor olarak gözükebilir. Şimdi marka yeni logosunu hem ürünlerinde kullanacak hem de mağazalarında kullanacak. Artık her yerde bu logoyu kullanacak. Ama yine de böyle bir çalışma için böyle bir ücret ödemeye gerek var mı? Tartışma konusu olacak bir şey.

Gerçekten bir dönüşümü işaret etmek için böyle bir bütçe ayrılıp “çok düşünerek” bu logolar mı ortaya çıkıyor yoksa popülaritenin bir ürününden mi söz ediyoruz. Tartışacağımız konu bu olmalı. Bana sorarsanız, altında ne anlam yatarsa yatsın marka bu logoyu kendi bünyesinde bile yapabilirdi.

Böyle bir ödeme yapmak ve işte biz dönüştük demek bana çok mantıklı gelmedi. Çünkü logoda büyük bir değişimden söz etmiyoruz. Kare tasarımdan dairesel tasarıma geçiş var. Bu değişime her göz farklı anlam yükleyebilir.