Xiaomi, MIUI 12.5 ile Hataların Giderileceğini Söylüyor

MIUI 12.5 ile sorunların giderilmesi sağlanacak. Geliştiriciler bu konuda açıklamalar yapmaya başladı.

MIUI 12.5

MIUI 12, genel olarak performans konusunda başarılı bir sürüm oldu. Fakat sonradan gelen bazı güncellemeler can sıkıntısına neden oldu çünkü zamanla sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Bildirim sorunları, şarj ekranı sorunları gibi sıkıntılar gündeme geldi. İşte bu konuda da MIUI geliştiricilerinden bir takım açıklamalar geldi. Açıklamalar MIUI 12.5 ile işlerin değişeceğini gösteriyor.

Özellikle hatalardan şikayet eden kullanıcıları için tatmin edici açıklamalar yapıldığını söyleyebiliriz. Çünkü bu bilgilere bakacak olursak, yeni sürümle beraber sorunlar son bulacak.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Ekran Sorunlarıyla Boğuşuyor

MIUI 12.5 ile Her Şey Düzelecek

Geliştiricilerin Weibo üzerinden yaptıkları açıklamalarda bazı istikrar sorunlarının yaşandığı kabul edildi. Bu nedenle de istenen sonuçların alınamadığı konusunda da açıklamalar var.

Bu sorunların bir çoğunun ise Android 10 sürümünden Android 11 sürümüne geçiş sırasında yaşandığının da altı çizilmekte. Android güncellemeleri birçok kodun yeniden yazılmasına neden oldu ve bu da daha fazla hatanın ortaya çıkmasına neden oldu.

Bu açıklamaların ardından geliştirici ekibi MIUI 12.5 ile tüm sorunların çözüleceğini belirtti. İstikrar sorunlarına neden olan hatalar üzerinde odaklandıklarını belirten ekip, kararlılık için çalışacak.

Süper Duvar Kağıtlarının kullanımının optimize edileceği, tam ekran kontrollerinin geliştirileceği, kontrol merkezi için önemli düzenlemelerin yapılacağı gibi bilgiler var.

Paylaşılan bu bilgilerin ardından yeni sürüm için daha da umutlandığımızı söylemek isterim. Tüm sıkıntıların giderilmesinin bir yana yeni sürüm bazı önemli yenilikleri de getirecek. Sürekli ufak ufak yenilikler ortaya çıkıyor. Güncellemeler yayılmaya başladığı zaman, hangi akıllı telefonlarda ne gibi değişikliklerin olacağını da daha iyi anlayacağız.

Amiral gemisi modeller, orta segment modeller ya da Çin sürüm ile global sürüm arasındaki farklar öne çıkabilir. Farklı farklı özellikler görebiliriz.