Xiaomi Mi Pad 5 ve Mi Pad 5 Pro Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi Pad 5 tablet modellerine ilişkin yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Bu kez bir de Pro modelinden söz ediliyor.

Xiaomi Mi Pad 5

Xiaomi Mi Pad 5 tablet serisinin yakın zamanda geleceğini biliyoruz. Aslında Mart ayının sonundaki etkinlikte söz konusu tablat modellerinin sunulacağını düşünüyorduk. Fakat öyle olmadı. Yine bir erteleme geldi. Erteleme gelmesi ise tabletin özelliklerinin sızmasına engel değil.

Hatta daha fazla özellik sızmaya başladı desek yeridir. Üstelik artık sadece temel model değil bir de Pro modelden söz ediliyor. İki modelde de iki ayrı işlemci kullanılacağı ve ekranlar konusunda da farklar olacağı söyleniyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Yeni Logosuna Ne Kadar Ödedi?

Xiaomi Mi Pad 5 ve Pro Modeli Nasıl Özelliklere Sahip Olacak?

Temel modelde MediaTek Dimensity 1200 serisi işlemcilerin sunulduğunu göreceğiz. Bu işlemci Pro modelde ise yerini Snapdragon 870 serisine bırakacak. İki ayrı işlemcinin yanında ekranlar konusunda da bir değişim olacağı iddiası var. İddialara göre temel modelde 120 Hz yenileme hızının sunulduğu 2K çözünürlüğünde bir ekran olacak.

Bu ekran 11 inç boyutuna sahip olacak ve AMOLED panelden söz edilecek. İkinci kısımda ise 144 Hz yenileme hızı olan bir ekran kullanılacak. Bu ekran ise yine 11 inç boyutunda olacak ve AMOLED bir panel olarak karşımıza çıkacak.

2K çözünürlük değerinin bu ekran için de geçerli olması söz konusu olacak. Xiaomi Mi Pad 5 modelinin bunların dışında iki model için de özel bir arayüz desteğinin olması söz konusu olacak. MIUI PC sürümünün geleceği ve bu özel sürümün de artılarının bulunacağı iddia ediliyor.

İki modelde de akıllı kalem ve akıllı klavye desteğinin olacağı da yine gelen bilgiler arasında yer alıyor. İki modelin ne zaman tanıtılacağı konusu ise net değil.

Nisan ayı içerisinde yapılacak bir tanıtımdan söz edilmekte ama bu da kesin değil. Muhtemelen süre uzun olmayacak. Nisan ayı olmazsa Mayıs ayında yeni tabletleri göreceğiz.