Xiaomi Mi Pad 5 için MIUI PC Özel Sürümü Geliyor

Xiaomi Mi Pad 5 tablet modeli için özel olarak geliştirilen MIUI PC sürümü geliyor. Tablet biraz daha farklı bir arayüz kullanacak.

Xiaomi Mi Pad 5

Xiaomi, akıllı telefon alanında iddialı bir çıkış gerçekleştirdi. Marka Mi 11 serisini üst düzey özelliklerle beraber sundu. Bunların arkasından da Mi Mix Fold cihazı geldi. Yeni cihazlar geldi ama beklediğimiz bazı cihazlar gelmedi. Bunlar arasında Xiaomi Mi Pad 5 tablet modeli de yer alıyor.

Markanın bir nevi tablet pazarına geri dönüş göstereceği ürün olacak yeni seriden, bazı önemli bilgiler geldiğini de söylemek lazım. Başta tabletin işletim sistemi hakkında bilgiler ortaya çıkmış durumda. Yeni bilgilere göre tablet standart olarak MIUI barındırmayacak.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Mix Fold Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Mi Pad 5 MIUI PC Sürümüne Sahip Olacak

Standart olarak MIUI arayüzü kullanmak yerine seride Mi Mix Fold cihazında olduğu gibi özelleştirilmiş olan MIUI PC sürümü sunulacak. Bu özel sürüm sayesinde, arayüz bir bilgisayar arayüzüne benzeyecek.

Sol kısımda bir masaüstü kontrol menüsü yer alırken sağ kısım ise boş kalacak. Yine alt kısımda da Windows ve MacOS serisinde yer alan görev çubuğuna benzer bir çubuk yer alacak. Bu kısımda da birçok öge için kısayollar bulunacak ve doğrudan uygulamalara erişim için de söz konusu ikonlar kullanılabilecek.

Snapdragon 800 serisi işlemcilerin kullanılacağı tabletin, özel arayüzü sayesinde bilgisayarlara olan ihtiyacı da azaltacağını göreceğiz. Tıpkı iPad modellerinde olduğu gibi özel bir yapı olacak.

MIUI işletim sisteminin 12.5 sürümü üzerinden yapılacak olan özelleştirmenin ayrı güncellemeler alıp almayacağı ise bilinmiyor. Burada da iPad sistemini görmek mümkün olabilir. Apple’da bir süredir iOS ile iPadOS işletim sistemini ayrı olarak kullanıyor.

Xiaomi’nin Apple’ın birçok konuda takip eden bir marka olduğunu da düşünecek olursak, işletim sistemi açısından da böyle bir değişiklik olabilir.