Xiaomi Mi A3 Yeni Güncelleme Aldı! Sorunlar Çözüldü

Xiaomi Mi A3 modeli için yeni bir güncelleme yayınlandı. Güncelleme sonrasında akıllı telefonlarda ne değişti?

Xiaomi Mi A3

Xiaomi Mi A3 modeli markanın en sorunlu akıllı telefon modellerinden biri oldu. Söz konusu akıllı telefon modelinde şarj sorunu ortaya çıktı, defalarca güncellemeler geri çekildi ve çok daha fazlası.

Fakat yeni gelecek olan güncellemeler sonrasında bu sorunların da bir bir giderileceği söylenmişti. İşte bu açıklamanın arkasından bir bir düzenleme güncellemeleri gelmeye başladı. Şimdi yeni bir güncelleme daha duyuruldu ve akıllı telefonda tespit edilen yeni sorunlar da hedef alındı.

Bunu da Okuyun: Redmi K40 Game Enhanced Edition Tanıtım Tarihi Açıklandı

Xiaomi Mi A3 Güncellemesi ile Hangi Sorunlar Gideriliyor?

Yeni akıllı telefon global olarak V12.0.8.0 RFQMIXM sürüm güncellemesini aldı. Global sürüm güncellemesi sonrasında tespit edilen iki hatanın giderildiği söylendi.

Bu hatalardan birisi DPI ile ilgili olan sorunlardı. Çok fazla kullanıcının etkilenmediği bu sorunun dışında şarj sorununa da el atıldı. Şarj sorunu daha fazla kullanıcıyı etkilemişti.

Akıllı telefonlarında şarj sıkıntısı yaşayan Xiaomi Mi A3 sahipleri, pil yüzdelerinin kendi kendine kaybolduğunu görüyordu. Şimdi bu sorun giderildi. Şarj sırasında da normal kullanım sırasında da artık pil yüzdesini net olarak görmek mümkün olacak. Ayrıca kalan şarj süresinde yaşanan gösterim sıkıntısı da giderildi.

Yeni güncellemenin kendi içerisinde 18 ayrı güvenlik açığını da kapattığı söyleniyor. Bu güvenlik açıkları hakkında detaylı bilgi ise paylaşılmış değil. Hangi sorunların giderildiği ve hangi güvenlik açıklarının kapatıldığı tam olarak duyurulmadı.

Tabii ki bunun duyurulması da ek bir güvenlik sorununu beraberinde getiriyor. Onun için güvenlik açıkları konusunda duyuru yapılmadı. 36 MB boyutunda olduğu söylenen yeni sürümün tüm kullanıcılara ulaşacağını da ekleyelim. Global olarak yayınlanan bir güncellemeden söz ediyoruz. OTA üzerinden güncelleme tüm telefon sahiplerine ulaşacak.