Xiaomi Mi 11X ve 11X Pro Özellikleri Gözükmeye Başladı

Xiaomi Mi 11X ve 11X Pro akıllı telefon modelleri için sızıntı geldi. İki telefon için de belli başlı özellikler ortaya çıkmış durumda.

Xiaomi Mi 11X ve 11X Pro

Xiaomi Mi 11 akıllı telefon modellerinin son bulduğunu düşünüyorduk. Seriye o kadar çok model eklendi ki artık serinin tamamlandığı konusunda bir görüşümüz vardı. Fakat bu Xiaomi ve sürprizlerini peşi sıra sıralıyor. Bu kez Xiaomi Mi 11X ve 11X Pro ismi verilen akıllı telefon modelleri ortaya çıkmış durumda.

Yeni sızıntıya göre söz konusu akıllı telefonlar mevcut modeller kadar iddialı olacak ve mevcut modeller kadar da güçlü olacak. Özellikler ekran kısmında bu gücü hissedeceğiz.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 ile Belge Tarama Özelliği Yenileniyor

Xiaomi Mi 11X ve 11X Pro Özellikleri için Neler Bekliyoruz?

Yeni akıllı telefonların kodlar içerisinde görüntülendiğini görüyoruz. Kodlar içerisinde yer alan bilgilere göre telefonlarda 6.67 inçlik Super AMOLED ekran olacak.

Ekranda yine Samsung imzası mı olacak orası net değil. Sadece ekranların AMOLED olacağı ve Super AMOLED panel olacağı biliniyor. Bunun dışında 120 Hz tazeleme hızı da gelecek ki zaten söz konusu akıllı telefonlarda 120 Hz tazeleme hızı standart olmaya başladı. Bunlar amiral gemisi akıllı telefon modelleri.

Ekran kısmındaki bu yapıdan da tahmin edebileceğiniz gibi işlemciler de amiral gemisi işlemciler olacak. İşlemci için Snapdragon 888 serisinin kullanılması ve 6 ile 8 GB RAM olmak üzere iki ayrı RAM seçeneğine yer verilmesi beklenmekte.

Depolama alanı seçimini de yine bu RAM miktarlarının seçimine göre yapacağız. Telefonların kamera konusunda ise ayrılması bekleniyor. Pro modelinin kamera açısından daha iyi olacağı bilgisi var. Şu an ortaya atılan 64 MP ana kamera iddiası bulunuyor ama tabii ki net değil.

23 Nisan’da Xiaomi Mi 11X ve 11X Pro modellerinin tanıtılacağı da söylenirken telefonların fiyatlarının 334 dolardan başlaması gündemde.