Xiaomi Mi 11 Kamera Puanları Duyuruldu

Xiaomi Mi 11 kamera puanları için açıklama geldi. Telefonun kamera puanları nasıl? Kaçıncı sırada?

Xiaomi Mi 11 2 e1618653489768

Xiaomi Mi 11 akıllı telefonlarının kameralarından çok fazla şey bekleniyordu. Telefonun kamera sistemin 108 MP ana kamera yer alıyordu ve açıkçası buna çok güveniliyordu. Diğer birkaç modelde de aynı kamera kullanılmıştı.

Fakat Mi 11 için açıklanan kamera puanları pek tatmin edici olmadı. Nerede listenin başında yer alan Mi 11 Ultra modeli nerede temel modelin almış olduğu puanlar dedik. Puanların arasında ciddi bir uçurum olduğunu net olarak söyleyebiliriz.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 ile Uygulama Yükleme Ekranı Değişiyor

Xiaomi Mi 11 Kamerası Sınıfta mı Kaldı?

Amiral gemisi için yapılan değerlendirme sonrasında telefonun kamerasının ortalama 120 puan aldığı açıklandı. DxOMark listesine göre bu akıllı telefonun 22.sıraya yerleşmesi demek oluyor.

Yüksek bir performans mı derseniz değil. Bu kadar güvenilen bir amiral gemisi akıllı telefon modelinin kamera puanları kesinlikle daha yüksek olmalıydı deriz. Telefonun fotoğraf çekim puanı bile 127 puanda kalmış durumda.

Ortalarda bir yerde kendisine yer bulan modelin video performansı ise sadece 107 puan almış. Dediğimiz gibi amiral gemisi modellerden artık çok daha yüksek bir performans değeri bekleriz. Fakat bu seride öyle olmadı.

Ultra modelinde 108 MP kamera kullanılmamıştı. Anlıyoruz ki bu yerinde bir seçim olmuş. 108 MP sensör adı duyulunca çok heyecanlandırıyor ama her şeyin MP değerinde bitmediğini böylece anlamış oluyoruz.

12 MP değerinde kameraya sahip olan iPhone modelleri Xiaomi Mi 11 serisini geçmeyi başarmış. Sadece MP değeri değerlendirilecek olsa, böyle bir kıyaslamanın mümkün olmaması ve Mi 11 modelinin zirvede yer alması beklenir.

Amiral gemisi serisinin diğer akıllı telefonları için sonuçları bekleyeceğiz. Pro modellerinde daha iyi bir puan alınacağına eminim. Ultra hala listenin birinci sırasında onu da eklemiş olalım. Kolay kolay da yeri değişmeyecek olan akıllı telefonlardan.