Xiaomi Elektrikli Otomobili için Yeni Fiyat Açıklamaları Geldi

Xiaomi elektrikli otomobili için fiyat açıklamaları da geldi. CEO fiyat konusunda nasıl bir bilgi paylaştı?

Xiaomi elektrikli otomobili

İlk etapta inkar etmiş olsa da Xiaomi, elektrikli bir otomobil geliştireceklerini doğruladı. Henüz sistemin nasıl işleyeceği konusunda bir bilgi paylaşılmadı ve ortaklık için seçilecek otomobil markası hakkında da açıklama yapılmadı. Ama bir yandan da Xiaomi elektrikli otomobili için ipuçları için paylaşımlar yapılmaya devam ediyor.

En son yeni otomobil konusunda Lei Jun bir açıklama yaptı. CEO tarafından yapılan bu açıklama tamamen fiyatlarla alakalı oldu.

Xiaomi Elektrikli Otomobili için Fiyat Ne Olacak?

Yeni otomobil için söylenen bilgilere göre uygun fiyatlı bir seri görmeyeceğiz. Yani telefonlarda olduğu gibi amaç düşük fiyatlar olmayacak. Satış fiyatlarına göre orta ve üst segment bir araç bizi karşılayacak.

Bu noktada yapılan paylaşıma göre aracın fiyatı 15 bin dolar ile 45 bin dolar arasında değişecek. Şimdi arada 30 bin dolar var ama aralığın geniş tutulması normal.

Aralık geniş tutuluyor çünkü henüz otomobil için birçok değişikliğe adım atılması durumu var. Yani net olarak nasıl bir otomobil gelecek belli değil. 45 bin dolara tavan fiyat ve 15 bin dolar da taban fiyat diyebiliriz.

Şu an için satış fiyatları için sadece bir aralık verilen otomobil modelinin türü için ise yine iki seçenek ortaya çıkıyor. CEO’nun söylemlerine göre daha çok SUV sınıfı araçlar üzerinde durulacak. SUV sınıfı bir araç olmazsa, sedan sınıfına yönelim olacağı söylenmekte.

Ama bu iki sınıf dışına çok fazla çıkış olmayacak. Markanın yeni logosuyla beraber gelecek olan otomobilin ne zaman çıkacağı ise hala net değil.

Xiaomi elektrikli otomobili için daha çok beklenti 2022 yılı üzerine odaklanıyor. Fakat dediğimiz gibi ipucu yok. Bu konuda gelecek bilgileri bekleyeceğiz.