Redmi Note 10 Ekran Sorunu Araştırılmaya Başlandı! Çözüm Bekleniyor

Redmi Note 10 akıllı telefon modelinde bir ekran sorunu yaşandığı biliniyor. Telefonlar için güncelleme gelecek mi?

Redmi Note 10 Pro Max

Sevilen ve orta segment seriler için en iddialı bulunan akıllı telefon serilerinden biri Redmi Note 10 için beklenmedik haberler geldi. Geçtiğimiz gün yaptığımız haberde de söylediğimiz gibi telefonların ekranlarında bir sorun karşımıza çıkıyor. Hem temel modelde hem de Pro modelde ekran titremesi sıkıntı ve ekran donma sorunları var.

Özellikle telefonun ekranını 120 Hz seviyesine çıkardığınız zaman titremeleri görebiliyorsunuz. Birçok kullanıcının bu konuda paylaşımlar yaptığını da söylemiştik. Yeni akıllı telefonlar için bahsedilen tüm bu iddialar ise doğru çıktı. Söz konusu akıllı telefonlardaki sorunlar kabul edilirken, Xiaomi bu konuda da bilgi verdi.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 Bir Kez Daha Ses Kontrol Menüsünü Değiştiriyor

Redmi Note 10 Ekran Sorunu için Güncelleme Bekleniyor

Yapılan açıklamalar sonrasında Xiaomi’nin sorunu araştırdığı düşünülüyor. Kullanıcılardan gelen mesajlar değerlendiriliyor ve Redmi Note 10 akıllı telefon serisi için de bir güncelleme çalışması yapılıyor. Telefonların güncellemesinin yapılmasının ardından bu sorunların giderileceği ve tüm seri için ekranların normale döneceği bilgisi de var.

Sorun için güncelleme geleceğinin söylenmesi, yaşanan sıkıntının bir donanım değil de yazılım sıkıntısı olduğunu da gösteriyor. Yazılım sıkıntısının yaşanması çok büyük bir sorun değil. Çünkü yazılım sorunu güncelleme ile çözülebilecek olan bir sorun. Ama donanım sıkıntısının yaşanması, telefonların değişmesine kadar gidebilir.

Bu konuda en güzel örneği Samsung kanadında hatırlıyorum. Samsung tarafında Note 7 modellerinde bir donanım sıkıntısı yaşanmış ve telefonlar pil hatası nedeniyle iptal edilmişti. Tüm akıllı telefonların toplatıldığı ve sonrasında yenilenerek yeniden satışa sunulduğunu hatırlıyoruz.

Tabii ki Note 10 için böyle bir durum söz konusu değil. Note 10 modelleri yazılım güncellemesi ile sıkıntıyı çözecektir. Güncellemenin ne zaman geleceğini bilmiyoruz ama geldiği zaman da paylaşım yapacağız.