Redmi Note 10 Ekran Sorunlarıyla Boğuşuyor

Redmi Note 10 akıllı telefon modelinde ekran sorunu gündeme geldi. Pro modelde de yer alan sorun için ilk bilgiler de ortaya çıktı.

Redmi Note 10

Çok yakın bir geçmişte ülkemizde satışa çıkan Redmi Note 10 akıllı telefon modelinin, şu sıralar ek bir sorun ile gündeme geldiği görülüyor. Aslında akıllı telefon serisini bu güne kadar hep başarılarıyla andık ve telefonların ne kadar iddialı olduğunu söyledik.

Fakat bu kez paylaşılan bilgilere göre bir sorun ile karşı karşıyayız. Belli bir kullanıcı sayısıyla sınırlı olan sorun, ekran kısmında yaşanıyor. Sadece temel model akıllı telefonda değil, Pro serisi akıllı telefonda da bir ekran sorunu yaşandığı söyleniyor. Peki, nasıl bir sıkıntıdan söz ediyoruz?

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 Kararlı Sürümü için Tarih Verildi! Güncellemeler Geliyor

Redmi Note 10 Ekran Hatası Nasıl Baş Gösteriyor

Kullanıcılar tarafından paylaşılan bilgilere göre sorun, ekranda dokunmatiğin çalışmamasıyla boy gösteriyor. Belli zamanlarda ekranda dokunmatiğin çalışmaması durumu yaşanıyor olsa da mesajlara göre bu durum kısa sürüyor. Sonrasında ise ara ara yeniden yaşanıyor.

Ayrıca telefonu karanlık moda aldığınız zaman da ekranda bazı titremeler yer aldığı gözüküyor. Titremelerin de belli bir süre devam ettiği bu sırada ekran dokunmatiğinin çalışmaması durumu yaşandığını da anlıyoruz.

Kısa süre devam eden ekran titreme sorununun sonrasında da ara ara aynı sıkıntı yaşanabiliyor. Redmi Note 10 ve Pro serisinde yaşandığı söylenen ekran sıkıntısı Pro modelinde de en yüksek yenileme hızında karşımıza çıkıyor.

120 Hz yenileme hızına alınan akıllı telefonda benzeri durum yaşanıyor. Ekranda titremeler ve bir süre sonra da yaşanan dokunmatik sorunları karşımıza çıkmakta. Kullanıcılar Redmi Note 10 modelinde yaşanan bu sıkıntı için Xiaomi teknik servis yetkililerine de başvuruyor.

Söylenene göre bunun bir yazılım hatasından kaynaklı olabileceği belirtilmekte. Yakın zamanda gelecek olan bir OTA güncellemesi ile sıkıntının ortadan kaldırılacağı iddiası var. Hem temel model için hem de Pro model için güncelleme beklemek lazım. Diğer versiyonlarda ise şimdilik böyle bir durum yok.