POCO, MIUI için Kendi İndirme Sayfasını Sunuyor

POCO yeni bir adım atıyor. Kendi forumunda özel bir MIUI sayfası oluşturacağını açıkladı.

POCO

POCO ile Xiaomi resmi olarak ayrılmış olan iki marka. Akıllı telefon açısından bakacak olursanız, POCO’nun akıllı telefonlarına artık Xiaomi demiyoruz. Marka kendi akıllı telefonlarını üretiyor ve tamamen kendi ürünlerini geliştirme yolunda ilerliyor. Fakat burada dikkat edilecek bir durum var. Her ne kadar resmiyette iki firma ayrılmış olsa da aslında iki firma birçok konuda ortak olan sistemleri kullanmakta.

Bunlardan birisi de işletim sistemi. MIUI yazılımı POCO akıllı telefonları için de geçerli olan bir arayüz ve bu modeller de güncelleme takvimi içerisinde. Yakın zamanda markanın kendi arayüzünü geliştireceği iddiaları da var ama bu iddialar gerçekleşene kadar farklı şeyler gündeme geliyor. En son söz konusu akıllı telefonlar için özel bir MIUI indirme sayfası açılacağı duyuruldu.

Bunu da Okuyun: Redmi Oyun Telefonu için Tarih Belli Oldu

POCO, Tüm Modellerin İndirime Bağlantısını Sunacak

Resmi olarak bir forum sitesi açan ve kendi topluluk sitesine sahip olan POCO, bu forum üzerinden tüm akıllı telefonlar için MIUI ROM serilerini sunduğu özel bir sayfa yapacağını duyurdu. Benzer bir sayfa zaten Xiaomi akıllı telefonlar için de bulunuyor.

Şimdi POCO kendi akıllı telefonları için özel bir sayfa oluşturuyor. Sayfa tamamlanana kadar tüm modellerin ve geçerli ROM sürümlerinin bulunduğu bir docs dosyası paylaşılmış durumda. Sayfanın ne zaman tamamlanacağı konusunda ise her hangi bir bilgi yok.

Fakat en kısa zamanda resmi forum üzerinden bu sayfanın tamamlanacağı ve tüm MIUI ROM sürümleri için indirme bağlantılarının verileceği de söylenmekte.

Böylece POCO bir aşamada daha bağımsız bir marka olmuş olacak. Yavaş yavaş tam bağımsız olma yolunda ilerleyeceği de kesin. MIUI yerine farklı bir arayüz gelmez belki ama özelleştirilmiş olan bir MIUI sürümü neden gelmesin. Beklenti de bu yönde.