MIUI Yerine Mi TaleUI Arayüzü Geliyor

Mi TaleUI arayüzü için ilk bilgiler gelmeye başladı. MIUI yerine yeni bir arayüz olan Mi TaleUI sürümümü kullanılacak?

Mi TaleUI

Xiaomi akıllı telefonlarında MIUI ismini verdiği bir arayüz kullanıyor. Tabii ki akıllı telefon yine Android işletim sistemi ama Android işletim sisteminin üzerine kendi arayüzü geliştiriliyor. Arayüz konusunda iddialı olan marka en son MIUI 12.5 üzerinde çalıştığını söylemiş ve hatta güncelleme tarihi için de bilgi vermişti. 30 Nisan tarihinde gelmesi beklenen güncelleme hakkında ortaya çıkan son bilgi ise bekleyenleri bir hayli şaşırttı. Öyle ki bu güncelleme MIUI için son güncelleme olabilir. Artık Mi TaleUI arayüzünü göreceğiz.

İddialara göre bundan sonraki aşamada MIUI şekil değiştirecek ve yeni adıyla anılmaya başlayacak. Tabii ki bununla beraber önemli sistem değişikliklerinin de yapılması beklentisi var.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Ekran Sorunu Araştırılmaya Başlandı! Çözüm Bekleniyor

Mi TaleUI Arayüzü Ne Zaman Gelecek? Gelecek mi?

Yeni arayüzün ne zaman geleceği konusunda kesin bir bilgi yok. Aslında bu arayüz için detayların ortaya çıkmasının nedeni Weibo üzerinden yeni arayüz için paylaşım yapılmış olması. Weibo üzerinden yapılan paylaşımda, bir afiş görseli bulunuyor ve burada da arayüzün yeni ismini görüyoruz. Söylenene göre söz konusu arayüz güncellemesi ilk olarak Mi 11 akıllı telefonlarında kullanılacak.

Mi 11 serisine gelmesi beklenen güncellemeden sonra, diğer amiral gemisi akıllı telefonlar için de güncellemeler yapılması olası gibi gözüküyor. Burada farklı bir iddia daha var. O da şu ki yeni arayüzün sadece Mi serisine gelmesi durumu.

Belki POCO ile Redmi modellerinde bir ayrım yapılabilir. Fakat bunun da kesin bir bilgi olmadığını ekleyelim. Şu an yeni sürüm çok yeni. Henüz detayları ve neleri değiştireceği de belli değil. Belki de MIUI 13 hiç gelmeden Mi TaleUI arayüzüne odaklanılacak. Bunu da net olarak bilmemiz mümkün değil. Xiaomi açıklamalar yaptıkça biz de bilgi vereceğiz.

Güncelleme: Xiaomi bu iddiaların sonrasında bir açıklama yaptı. Açıklama sonrasında MIUI 13 ile yola devam edileceği söylendi. Böyle bir arayüz değişikliğinin yalan olduğu belirtildi.