MIUI Arayüzünde Yer Alan Önemli Bir Açık Giderildi

MIUI arayüzünde yaşanan bir sorun giderildi. Kontrol merkezi için yeni bir düzenleme güncellemesi yayınlandı.

MIUI

MIUI arayüzüne ilişkin yeniden hareketli zamanlar gelmeye başladı. Bir yandan MIUI 12.5 arayüz güncellemesinin dağıtımına geçildi bir yandan da yeni düzenleme haberleri geliyor.

Yakın zamanda galeri uygulaması için yapılan düzenlemeden söz ettik. Galeri uygulamasına yeni filtreler geldi ve artık fotoğrafların daha rahat görüntülenmesini, bulunmasını sağlayan kategorize sistem karşımıza çıktı. Şimdi ise bir düzenlemenin daha haberi verildi. Bu sefer yeni bir özellik ya da yeni bir menü değil, güvenlik odaklı yapılan özelleştirme ile karşı karşıyayız.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Elektrikli Otomobili için Yeni Fiyat Açıklamaları Geldi

MIUI Kontrol Merkezi Açığı Kapatıldı

Kontrol merkezinde bu zamana kadar gelen sürümlerde bir güvenlik sıkıntısı vardı. Aslında göze çok batmayan bu sıkıntı ufak bir açık olarak da gözükebilir.

Söz konusu açık nedeniyle, telefon kilitliyken kontrol merkezini açtığınız zaman, uçak moduna doğrudan geçiş yapabiliyordunuz. Bu da telefonun çevrimdışı olmasını sağlıyordu.

Fakat bu durum beraberinde riskleri de getiriyordu. Telefonu kaybettiğiniz zaman ya da telefonunuz çalındığı zaman, kişi kilit ekranını aşmadan telefonu uçak moduna alabiliyordu.

Telefon çevrimdışı olduğu zaman da Xiaomi Cloud üzerinden cihazımı bul sistemi de devre dışı kalmış oluyor. Bu da hem telefonu bulmanıza engel olan bir durum oluşturuyor hem de uzaktan müdahale ile depolanan verileri kilitleme özelliğini kullanmanıza engel oluyor.

Yeni yayınlanan güncelleme ile beraber bu sorun ortadan kalkıyor. Artık telefon kontrol merkezinde kilit açmadan uçak moduna geçme gibi bir durum yok. MIUI arayüzünde bu düzenleme için gelecek olan güncelleme, V12.0.10.0.RKACNXM sürüm numarasıyla görüntüleniyor.

Şimdilik bu düzenleme güncellemesi sadece Mi 11 Ultra akıllı telefonları için geçerli tutulmuş. Muhtemelen deneme yapılıyor. 21 MB civarında güncellemenin tüm POCO ve Redmi modellerine de gelmesi beklenmekte. Tabii ki Mi modellerine de.