MIUI 12.5 ile Bildirim Görünümlerinde Önemli Değişiklik

MIUI 12.5 ile bildirimlerde de değişiklik olacağı ortaya çıktı. Peki yeni sürümde bildirim görünümleri nasıl ve ne zaman değişecek?

MIUI 12.5

MIUI 12.5, büyük yenilikler güncellemesi oldu. Özellikle Çin sürümü MIUI 13 serisini aratmayacak olan yenilikler sundu. Fakat bu yenilikler sadece buzdağının görünen kısmı olacakmış bunu anladık. Öyle ki yeni mini betalar geliyor ve her yeni beta geldiği zaman da yeni özellikler ortaya çıkıyor. Bu özellikler arasında gerçekten dikkat çekici şeyler olduğunu söyleyebiliriz.

Bunlardan birisi de yakın zamanda gelen beta ile ile beraber değişen bildirim görünümleri oldu. Bildirim görünümleri, kullanıcıların işini bir hayli kolaylaştıracak şekilde değişecek.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11X ve 11X Pro Özellikleri Gözükmeye Başladı

MIUI 12.5 ile Şeffaf Bildirim Geliyor

Bundan sonraki dönemde medya ögesi içerisinde olduğunuz zaman ya da bir uygulama veya oyun içerisinde olduğunuz zaman, herhangi bir bildirim gelecek olursa, görünüm değişecek. Bildirimler arka planlı bir şekilde gösterilmeyecekte bildirimlerin arka planları şeffaf olacak. Böylece kullanıcıların dikkatini dağıtacak olan ögeler ortadan kaldırılmış olacak.

Tabii ki kullanıcılar yine istedikleri zaman direkt olarak bildirim ekranına geçebilecek. Fakat bu sefer dediğimiz gibi şeffaf arka plan artısı sunulmuş olacak.

MIUI 12.5 güncellemesiyle beraber gelecek olan yeni özellik, görsel ögelerin de azalmasını sağlayacak. Bu durumda bildirimlerde daha az görsel efekt kullanılacak ve bu da zaten dikkatin dağılmaması konusunda en önemli yardımcılardan biri olarak gösterilebilir.

Gelecek olan bu güncellemenin her zaman ki gibi değişmez bir kuralla beraber geldiğini göreceğiz. O kural güncellemeleri her zaman için Çin kullanıcıları alır kuralı.

Çinli kullanıcılar, güncellemeleri aldıktan sonra global sürüm için de bu güncellemelerin gelmesi bekleniyor. Global sürüm için ne zaman geleceğini kesin olarak bilmediğimizi her güncelleme yazısında belirtiyoruz. Yine belirtelim. Şimdilik yeni sistemin görseliyle idare etmeniz gerekecek. Bakalım daha neler olacak.