MIUI 12.5 ile Belge Tarama Özelliği Yenileniyor

MIUI 12.5 ile belge taramak kolaylaşıyor. Yeni özellikler ile artık taranan belgelerde çok daha doğru sonuçlar gösterilebilecek.

MIUI 12.5 2 2

MIUI 12.5 sürümü elbette bazı özellikleri değiştirecek. Zaten değiştirilecek olan ana güncellemeleri daha önce gördük. Ana özellikler neler olacak bu konuda paylaşımlar yaptık. Fakat paylaşılan büyük özelliklerin yanında paylaşılmayan ve beta testleri içerisinde ortaya çıkan özellikler de var.

Bunlar da genelde beta içerisinde karşımıza çıkıyor. Yeni gelen beta güncellemelerinde karşımıza çıkan özelliklere bir yenisi daha eklendi. Bu sefer belge tarama özelliğinin karşımıza çıktığını gördük. Yeni sürümle beraber belge tarama özelliği sınıf atlayacak.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Ekran Sorunlarıyla Boğuşuyor

MIUI 12.5 Belge Tarama Özelliği Nasıl Geliştirildi?

Yine geliştirici grupları tarafından tespit edilen detaylara göre, belge tarama ve taranan belgelerin de dijitalleştirilmesiyle ilgili olarak bir sistem güncellemesi yapılacak.

Bu sistem güncellemesi ise iki ana özellik üzerine yapılan güncelleme olacak. Birincisi hareli olan etkinin azalmasını sağlayacak bir yapay zeka güncellemesi olarak karşımıza çıkacak.

Hareli görünüm, yani bu kırışıklıkların kaldırılması ya da kağıt veya belge üzerindeki dalgalı olan görünümlerin ortadan kalkması sağlanacak. Bunun için bir yapay zeka iyileştirmesinin yapıldığını göreceğiz.

İkinci kısımda ise metinlerdeki ve belgelerdeki hizalama bozulmalarına karşı daha iyi çalışacak olan bir yapay zekadan yararlanılacak. Özellikle kitapları çekerken bu çok sık yaşanan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Kitabın orta kısmına gelen sayfalar katlanıyor veya kelimeler tam bu ek kısmına denk geliyor gibi bir durum oluşuyor.

Yapay zeka hem bu sorunu çözecek hem de yapay zekanın metin tahmini özelliği kullanarak, bu kısımlarda kalan harfleri daha iyi tahmin edebileceği söyleniyor.

Kısacası MIUI 12.5 ile belge taramak çok daha kolay ve başarılı olacak. Şu an 21.3.30 beta sürümünde bu özellikler gözüküyor. Fakat güncelleme ne zaman elimize ulaşır emin değiliz. Belki bir süre daha dağıtımı beklemek gerekebilir.