MIUI 12.5 Bir Kez Daha Ses Kontrol Menüsünü Değiştiriyor

MIUI 12.5 için beklenen haberler gelmeye devam ediyor. Bu kez ses menüsü baştan sona değişti. İşte yeni görünüm.

MIUI 12.5

MIUI 12.5 güncellemesinin yeni sürümleri gelmeye devam ediyor. Güncelleme ana sürümle kalmadı. Sürekli yeni beta düzenlemeleri de yayınlanıyor. Yayınlanan beta düzenlemeleri yeni özellikler getirmeye devam ediyor. En son V21.4.9 yayınlandı ve bu sürümde ses menüsünü baştan sona değiştirdi.

Gelen güncelleme sonrasında ses menüsünde de kontroller yenilenmiş oldu. Hem tasarımsal açıdan değişiklik geldi hem de bu kez işlevsel açıdan da bir değişiklik geldiği duyuruldu. Yani nereden bakarsanız bakın daha işlevsel bir kullanım söz konusu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Mix 4 için İlk Görüntüler Ortaya Çıktı

MIUI 12.5 Yeni Sürümle Ses Menüsü Nasıl Değişiyor?

Ses menüsünde çok ciddi bir değişiklik var. Eski sürümde sessize alma ve rahatsız etmeyin butonları kare şeklinde tutulmuştu. Zaten bunların görsellerini ekliyor olacağız. Bu kare şeklinde kutucuk tasarımları değişiyor. Kare şeklinde kutucuk değil de uzunlamasına bir kontrol çubuğu sunuluyor.

Yana doğru uzayan kontrol çubukları sayesinde görünüm biraz daha anlaşılır bir hale gelmiş ama tek artı bu değil. Bunun yanında işlevsellik açısından da yeni çubuklar yeni özellikler kazanıyor.

Artık direkt olarak çubuk üzerinde telefonun sessiz kalacağı saatleri ayarlamanıza izin verilecek. Görsele baktığınız zaman bunun için sadece çubuğu sağa sola doğru hareket ettirmenin yeterli olacağını anlıyoruz.

Üst kısımda yer alan ses çubuklarının tasarımları için ise herhangi bir değişiklik yapılmadığı görülüyor. Bu konuda da değişiklik olmaması aslında mantıklı.

Çünkü kullanıcıların alışmış oldukları bir düzen var ve bu düzenin değişmesi olumlu karşılanmayacaktır. Xiaomi bunun farkında olacak ki üst ses çubuklarında herhangi bir müdahaleye gerek duymamış.

MIUI 12.5 sürümü yayınlandığı zaman sabit durmayacağını da belirtelim. Artık anladık. Güncellemeler peşi sıra devam edecek ve yeni özellikler de gelmeye devam edecek.