Yerli Üretim Xiaomi Telefonlar Ne Zaman Satışa Çıkacak Belli Oldu

Yerli üretim Xiaomi akıllı telefonlarında satışlar ne zaman başlayacak belli oldu. İşte satışların başlayacağı tarih.

Xiaomi

Xiaomi akıllı telefonları için ülkemiz adına yeni bir dönem başlıyor hatta başladı. Salcomp iş birliği ile Çinli marka ülkemizde de resmi olarak çalışmalara başladı. Yıllık 5 milyon seviyesinde olmak üzere akıllı telefon üretimi yapılacağı ve yerli fabrikadan çıkacak olan akıllı telefonların ülkemizde de satılacağı biliniyor.

Yakın zamanda test üretimleri de gerçekleştirilen akıllı telefonlar ise şu an fabrikada seri üretime geçmeye başlamış durumda. İşte bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da yeni bir video paylaştı. Fabrika ziyaretinin yer aldığı videodan sonra ilk yerli telefonların ne zaman satışa çıkacağı konusu da netleşti.

Bunu da Okuyun: MIUI için Akıllı Widget Özelliği Geliyor

İlk Yerli Xiaomi Telefonlar Nisan Ayında Geliyor

Yerli akıllı telefonların önümüzdeki ay itibariyle satışa çıkacağı konusunda bilgiler paylaşıldı. İlk etapta Redmi 9C modellerin sunulmasını bekliyoruz. Nisan ayında telefonların satışı başlamış olacak ama fiyatların nasıl değişeceği hala net değil.

Şu an hala ilk etapta kaç adet akıllı telefon satışa sunulacak ve bu telefonların fiyatı ne kadar aşağı çekilecek gibi bilgileri öğrenme şansımız olmadı. Yakın zamanda Samsung’un yerli üretim akıllı telefonlarının sunulduğunu gördük. Bu akıllı telefonların fiyatlarında 1000 TL gibi indirimler yapılmıştı. Şimdi ise benzer durum Xiaomi’de boy gösterebilir.

Zaten piyasaya göre uygun fiyatlı satılan Redmi 9C modellerinde indirim yapılması, telefonun fiyatının çok çok daha uyguna gelmesini sağlar ve satışlar yükselir.

Hem fabrika için yayınlanan videoyu paylaşalım hem de son olarak şu detayı da ekleyelim ki üretim hattına yeni telefonlar da eklenecek. Fakat bu telefonların ne zaman geleceği konusunda bilgi yok. Şimdilik giriş ve orta segment modellerden söz ediliyor ama neden amiral gemisi modelleri de olmasın.